Risikerer å få sparken for å snuse på jobben

Svensk kommune innfører snusforbud for ansatte fra 1. april.

SNART FORBUDT PÅ JOBB:  Den svenske kommunen Hammarö innfører snusforbud på jobb fra 1. april. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
SNART FORBUDT PÅ JOBB: Den svenske kommunen Hammarö innfører snusforbud på jobb fra 1. april. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra 1. april er det ikke bare røykeforbud på jobben for kommunalt ansatte i de «norske» grenseområdene i Sverige.

Da innfører Hammarö kommune sør for Karlstad også snusforbud på jobb som første av 13 Värmland-kommuner som allerede har røykeforbud.

Og ikke noe forbud uten straffreaksjoner: etter advarsel for snusing risikerer kommuneansatte i Hammarö å bli sagt opp fra jobben, skriver Värmlands Folkblad og refererer til det kommunale vedtaket bak det kommende forbudet.

Det framkommer ikke entidig om det er mer enn en snusadvarsel som gir grunnlag for sparken.

Men vedtaket er ingen aprilspøk.

OK for fagforbundet Lederen for det største fagforbundet i Hammarö, Kommunal, ser ingen store problemer med forbudet.

- Våre medlemmer får betalt av arbeidsgiveren for å utføre en jobb i arbeidstiden. Hva de gjør i pausene, kan ingen blande seg opp i, sier fagforeningslederen til avisa.

Fagforbundet, som tilsvarer norske Kommuneforbundet har «velsignet» snusforbudet mot at arbeidsgiver skal tilby hjelp til ansatte som vil slutte å røyke eller snuse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer