Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer dødsstraff etter at han forsnakket seg om drapsgåte

Ny siktelse.

PÅGREPET:Mangemillionæren Robert Durst er pågrepet og siktet for drap. 71-åringen risikerer dødsstraff. Foto: REUTERS/Mike Segar/Files
PÅGREPET:Mangemillionæren Robert Durst er pågrepet og siktet for drap. 71-åringen risikerer dødsstraff. Foto: REUTERS/Mike Segar/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mangemillionæren Robert Durst (71) ble i helga pågrepet av politiet i New Orleans siktet for et 15 år gammelt drap.

Nå melder nyhetsbyrået Associated Press at Durst også er siktet for ulovlig besittelse av våpen.

Ifølge amerikanske medier risikerer Durst dødstraff hvis han blir funnet skyldig for drapet på sin barndomsvenninne i 2000.

Røpet seg? Saken om 71-åringen har fått enorm oppmerksomhet både i USA og andre land det siste døgnet. Durst som er en kjent amerikansk eiendomsmillionær skal ha røpet seg under innspilling av HBO-serien «The Jinx».

Under et toalettbesøk, med mikrofonen på slep, skal han ha hvisket til seg selv: «Hva var det jeg gjorde? Jo. Jeg drepte dem alle sammen, selvsagt».

Det som gjør saken ekstra spesiell er at det tok to år før opptakene av Durst ble oppdaget av et filmteam. Opptakene vil spille en sentral rolle i rettssaken mot Durst som ble pågrepet på JW Marriot Hotel i New Orleans.

Mistanker Durst nekter straffskyld, ifølge advokat Chip B. Lewis. Lewis forteller også at Durst er klar for å «kjempe mot anklagene».

Det er ikke første gang han blir mistenkt for drapet på barndomsvenninnen Susan Berman. Da hun ble drept i 2000, var Durst mistenkt, men aldri siktet. I stedet ble drapet knyttet til at hennes far var involvert i organisert kriminalitet.

71-åringen knyttes også til det mystiske dødsfallet på hans egen kone, Kathleen Durst, i 1982. Durst har tidligere blitt frikjent for parteringsdrapet på sin venn og nabo, Morris Black, i 2001. I 2004 ble han fengslet, blant annet for bevismanipulering.

Han ble prøveløslatt året etter, men brøt vilkårene ved å besøke stedet der Black ble drept og måtte tilbake til fengsel fram til mars 2006. Durst ble i 2014 arrestert da han offentlig urinerte på et stativ med godteri på et kjøpesenter i Houston, melder NTB. Durst er tidligere blitt diagnostisert med Aspergers syndrom, er født inn i en av USAs rikeste familier.

I 2010 slapp regissør Andrew Jarecki «All Good Things», en spillefilm om Durst og forsvinningen til hans første kone, med Ryan Gosling og Kirsten Dunst i hovedrollene. Like før filmen har fikk Jarecki en meget overraskende telefon fra Durst, som sa han ville snakke ut. Det er resultatet av disse intervjuene som ble tv-serien «The Jinx» og som også kan bety fengsel - og kanskje dødsstraff - for Durst.

HØRING: Robert Dursts advokat, Dick DeGuerin, (i brun dress)  forlater høringen mandag. Foto: AP Photo/Matthew Hinton
HØRING: Robert Dursts advokat, Dick DeGuerin, (i brun dress) forlater høringen mandag. Foto: AP Photo/Matthew Hinton Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!