Risikerer dødsstraff for Baby Grace-drapet

Tøffere siktelser mot mor og stefar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En storjury i Texas skjerpet i går tiltalene mot Kimberly Dawn Trenor (19) og hennes ektemann Royce Clyde Zeigler II (24) etter presentasjon av nye beviser i saken.

29. oktober fant en fisker et lite barnelik i en plastboks på ubebodd øy i Texas. Politiet kalte henne Baby Grace. Det viste seg senere å være to år gamle Riley Ann Sawyers.

I slutten av november ble jentas mor Kimberly Dawn Trenor (19) og stefar Royce Clyde Zeigler (24) arrestert og siktet i saken, etter at Riley Anns farmor varslet politiet.

Kimberly Dawn Trenor og Royce Clyde Zeigler flyttet sammen i juni i år, etter at de møtte hverandre på nettet.

Paret ble opprinnelig siktet for barnemishandling og forkludring av bevis. Siktelsen ble tatt ut i forrige måned, men den videre etterforskningen har ført til at påtalemyndigheten ba juryen om å oppgradere siktelsen.

Onsdag fikk juryen høre vitneforklaringene til fire nye vitner, blant dem politiet, etterforskere fra FBI og medisinsk sakkyndig.  Ifølge påtalemyndigheten ble Riley banket opp, kastet gjennom rommet og holdt under vann før hun til slutt døde 24. juli i år. Paret skal ha gjemt liket i to måneder, før de puttet det i en plastikkboks og dumpet henne i sjøen. Medisinsk sakkyndig forklarte at Riley hadde tre skader på koppen som alle ville vært dødelige hver for seg.

Juryen satt bare sammen i tre minutter før de besluttet å utvide siktelsen, skriver CNN.

Etter at siktelsen er skjerpet risikerer paret dødsstraff i Texas.

FUNNET I PLASTBOKS:  Liket av Riley Ann Sawyers ble funnet i en plastboks på en ubebodd øy i Texas. Foto: AP/Scanpix
FUNNET I PLASTBOKS: Liket av Riley Ann Sawyers ble funnet i en plastboks på en ubebodd øy i Texas. Foto: AP/Scanpix Vis mer
BABY GRACE: Politiet sendte ut dette bildet, og ga den lille jenta navnet Baby Grace.
RISIKTERER DØDSSTRAFF: Rileys mor Kimberly Dawn Trenor (19).
RISIKTERER DØDSSTRAFF: Stefar Royce Clyde Zeigler (24).