Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer dødsstraff på Fiji

Fijis kuppleder George Speight og flere av hans medarbeidere ble i dag formelt siktet for forræderi, en forbrytelse som kan straffes med døden på Stillehavsøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed blåser domstolen i det amnestiet som Speight og hans menn ble garantert da de slapp løs sine gisler.

Den omstridte, tidligere forretningsmannen ble siktet for forræderi og sammensvergelse for å styrte regimet til Fijis tidligere president Ratu Sir Kamisese Mara, da han og 12 av hans menn ble stilt for retten i Suva fredag.

Speight og hans væpnede menn tok statsminister Mahendra Chaudhry og 30 andre politikere til fange i mai med krav om at bare innfødte fijianere skulle ha høye politiske stillinger.

Speight løslot gislene etter 56 dager, da de fleste av hans krav var blitt innfridd. Speight ble arrestert for vel en uke siden og sendt til en avsidesliggende fangeøy utenfor kysten.

Han risikerer dødsstraff for den grove forbrytelsen han er siktet for, men dødsstraff har ikke vært praktisert på Fiji siden uavhengigheten fra Storbritannia i 1970.