- Risikerer et opprør mot Siv Jensen

Statsviter Svein Erik Tuastad tror Fremskrittspartiets krisemåling kan føre til internt opprør. - Det er nok en del diskusjoner på bakrommet nå, sier han.

SNUOPERASJON: Julimålingen ga Frp det dårligste resultatet på 24 år. Partileder Siv Jensen kan leve farlig, ifølge statsviter Svein Erik Tuastad. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SNUOPERASJON: Julimålingen ga Frp det dårligste resultatet på 24 år. Partileder Siv Jensen kan leve farlig, ifølge statsviter Svein Erik Tuastad. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sjokket fra gårsdagens meningsmåling har trolig fortsatt ikke lagt seg hos Fremskrittspartiet. Da TV 2 la fram sin stortingsmåling for juli, viste resultatet den dårligste oppslutningen på 24 år for Frp, med 7,5 prosent.

Statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Svein Erik Tuastad, trekker fram to punkter da Dagbladet spør hva som er årsaken til partiets sviktende oppslutning. Han beskriver en situasjon der partiet nå nærmest møter seg selv i døra.

- En varslet slitasje

- Det ene er at innvandringssaken er på sparebluss. Det andre er at de har mistet bompengesaken. Kort oppsummert er dette en varslet slitasje for et parti som lever av å være i opposisjon, sier Tuastad.

Han mener at Frps plass i regjeringen har gjort situasjonen vanskeligere for partiet. Livet i posisjon har ifølge statsviteren framstått som mer utfordrende enn tida i opposisjon.

- De er ikke lenger utfordrer, noe som har gått bra lenge på grunn av den «Solbergske parlamentamismen», der man kunne være i en slags opposisjon, selv om man er i posisjon, sier Tuastad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer