IKKE-TROENDE: Indonesiske Alexander Aan kan måtte sitte i fengsel i fem år etter å ha skrevet på Facebook at han ikke tror på Gud. Foto: Skjermdump
IKKE-TROENDE: Indonesiske Alexander Aan kan måtte sitte i fengsel i fem år etter å ha skrevet på Facebook at han ikke tror på Gud. Foto: SkjermdumpVis mer

Risikerer fengsel etter facebook-status om at Gud ikke eksisterer

I Indonesia er det ulovlig å være ateist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesiske Alexander Aan (31) risikerer inntil fem års fengsel for å ha skrevet på facebooksiden sin at Gud ikke eksisterer, i følge Daily News.

"Hvis Gud eksisterer, hvorfor skjer dumme ting? Bare gode ting burde skje dersom Gud er barmhjertig.", skrev Aan på den ateistiske facebooksiden han selv har opprettet.

I følge The Jakarta Post erklærte Aan også at han ikke tror på engler, djevler, himmelen eller helvete, samt andre "myter".

Angrepet På vei til jobb ble Aan angrepet av en gjeng. Politiet pågrep ham og arresterte ham for blasfemi.

Politisjefen i Dharmasraya, Chairul Azis sier til Daily News at Aan løy da han skrev i sin jobbsøknad at han er muslim.

Hendelsen bekrefter Indonesias intoleranse for ikke-troende. Landets regjering anerkjenner seks religioner, men ateisme er ikke lovlig.

Facebook-støtte En facebookgruppe er dannet for å støtte Aan. På informasjon for siden kan man lese at gruppens bakmenn er redde for at Aan ikke bare risikerer fengsel, men også døden.

"Hvis han blir dømt vil han ikke bare måtte sitte i fengsel i fem år, han vil sikkert bli drept. Hvis han ikke blir dømt, vil han bli drept på utsiden av fengselet av religiøse fanatikere, politiet eller FPI (Front Pembela Islam)".

Siden oppfordrer også til å støtte menneskerettighetene og ytringsfriheten.

Folk engasjerer seg på flere nettsteder. På change.org har 559 mennesker gitt sin signatur for å støtte løslatelse av Aan.