Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer fengsel etter flyulykken

Kaptein Norman McDonald på supplyskipet «Pacific Blade» risikerer bot eller en kortere fengselsstraff dersom det viser seg at han ikke gjorde nok for å redde de fire tyske turistene fra ulykkesflyet i Geirangerfjorden sist lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at flyet havarerte og ble liggende med flottørene opp, har flere vitner uttrykt forundring over at skipperen ikke forsøkte å snu flyet. Det helt nye skipet, som var på overleveringstur fra Ulsteinvik til Geiranger, var utstyrt med kran, og var på ulykkesstedet bare minutter etter den fatale landingen. Da de fire tyskerne omsider ble hentet ut av dykkere, var de alle døde.

Politimester Jogeir Nogva ved Sunnmøre politidistrikt sier til NTB at kapteinen ut fra vitneavhørene vil bli avhørt som mistenkt, med basis i en paragraf i straffeloven om personer som unnlater å gjøre det som er mulig for å hjelpe mennesker i livsfare.

- Det sentrale for påtalemyndigheten er at det ut fra vitneavhør kan se ut som at kapteinen ikke har gjort det som kunne vært gjort i situasjonen, sier politimesteren til NTB.

En representant for Sjøfartsdirektoratet og en lensmannsbetjent fra Stranda og Norddal lensmannsdistrikt reiser med det første til Aberdeen for å avhøre kapteinen.

Redningsaksjonen er utskilt som en egen del av etterforskningen. Politiet foretok fredag også avhør av kapteinen på turistskipet «Costa Allegro», der de fire omkomne var passasjerer. Nogva sier at hovedtyngden av etterforskningen er satt inn på å finne årsaken til flyhavariet. Flygeren har i avhør forklart at det var langsgående bølger under landingen. Havarikommisjonen for sivil luftfart har bebudet en rapport om ulykken om en til to uker.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!