Risikerer fengsel etter rumpeklask

- Det er bare et hemmelig håndtrykk, sier 13-åringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To gutter på 13 år fra Oregon i USA risikerer ungdomsfengsel og vil muligens bli registrert som seksualforbrytere for å ha klasket jenter på rumpa på skolen deres.

En av guttene sa i et telefonintervju med ABC News at dette var en populær måte å si hallo på ved skoles deres- akkurat som et hemmelig håndtrykk, forklarer han.

Etter arrestasjonen i februar satt 13-åringene fem dager i ungdomsvaretekt siktet for flere typer sexmisbruk. Guttene med foreldrene i ryggen mener handlingene grenser mot uanstendig oppførsel, men hevder sin uskyld i forhold til sexanklagene.

De lokale justismyndighetene har droppet noen av sex-siktelsene etter et forsoningsmøte, men guttene risikerer fortsatt ungdomsfengsel og navnene sine på lista over de verste sexforbryterne i USA.

– Det er nedbrytende. Å bli registrert som en sexforbryter er regnet som det mest skitne man kan bli sammenlignet med. Dette er gutter med ei lysende framtid. Disse lysene kan nå slukke, sier den ene guttens advokat.

Guttene har forklart at de klasket hverandres og andres rumper på skolen hver fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.