Risikerer fengsel etter rumpeklask

- Det er bare et hemmelig håndtrykk, sier 13-åringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To gutter på 13 år fra Oregon i USA risikerer ungdomsfengsel og vil muligens bli registrert som seksualforbrytere for å ha klasket jenter på rumpa på skolen deres.

En av guttene sa i et telefonintervju med ABC News at dette var en populær måte å si hallo på ved skoles deres- akkurat som et hemmelig håndtrykk, forklarer han.

Etter arrestasjonen i februar satt 13-åringene fem dager i ungdomsvaretekt siktet for flere typer sexmisbruk. Guttene med foreldrene i ryggen mener handlingene grenser mot uanstendig oppførsel, men hevder sin uskyld i forhold til sexanklagene.

De lokale justismyndighetene har droppet noen av sex-siktelsene etter et forsoningsmøte, men guttene risikerer fortsatt ungdomsfengsel og navnene sine på lista over de verste sexforbryterne i USA.

– Det er nedbrytende. Å bli registrert som en sexforbryter er regnet som det mest skitne man kan bli sammenlignet med. Dette er gutter med ei lysende framtid. Disse lysene kan nå slukke, sier den ene guttens advokat.

Guttene har forklart at de klasket hverandres og andres rumper på skolen hver fredag.

– Veldig mange av ungdommene gjør det, sier gutten i ett av flere intervjuer han har gjort.

Dette ble et støttet av ei jente som også minnet om at dette fungerer som et håndtrykk de praktiserer ved Oregon-skolen, kommer det fram i etterforskningsmaterialet, ifølge ABC News.

Etter flere forsoningsmøter hos de lokale påtalemyndigheter har guttene nå blitt siktet for cirka ti ulike punkter for seksuell trakassering og misbruk.

De risikerer opp til ett år i ungdomsfengsel. 13-åringen som ble intervjuet er redd nå.

– Jeg kan havne i fengsel. Jeg kan bli registrert som en sex-forbryter. Jeg synes alt dette er galskap, sier gutten, som legger til at hans dagligdagse hobbyer er dataspill og basketball.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer