Risikerer fengselsstraff: - Ble plutselig stille

Politibetjent i Minneapolis siktet for uaktsomt drap på jobb.

STERKE BILDER: Det oppstod protester i Minneapolis etter at politiet skjøt og drepte en svart mann under en pågripelse 11. april. Disse bildene viser situasjonen der politibetjenten skyter mannen. Video: Minnesota Police Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manglende forsikring på bilen og luftrensere som dinglet i speilet i frontruta, var den indirekte årsaken til politiets dødelige skudd mot en 20 år gammel farget bilfører i Minneapolis søndag ettermiddag.

Tre kvelder og netter på rad har det vært store demonstrasjoner og kasting av stein og flasker foran politiasjonen i bydelen Brooklyn Center utenfor Minneapolis, der politibetjent Kimberley Potter (48) og politisjef Tim Gannon jobbet fram.

Begge leverte sine avskjedssøknader tirsdag. Kimberley Potter med 26 års politierfaring, og tidligere leder i politiets fagforening i distriktet, ble onsdag siktet for uaktsomt drap og risikerer fengselsstraff.

Onsdag kveld, etter drapssiktelsen, var det også demonstrasjoner, men mindre i omfang.

Hun har forklart at hun trakk feil våpen da Daunte Wright døde. Hun trodde det var elektrosjokkvåpenet hun trakk, da hun skjøt ham i overkroppen med sin vanlige tjenestepistol.

Tredje gang

Minneaopolis-avisa StarTribune skriver at Potter blir den tredje politiansatte i USA som må møte i retten etter å ha blandet elektrosjokkpistolen og tjenestepistolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer