PÅ KANTEN: Denne familien var blant flere som i går tok seg helt ut på kanten av klippen langs den britiske kystlinja, etter at det ble lettet noe på coronatiltakene i andet. Foto: Scanpix
PÅ KANTEN: Denne familien var blant flere som i går tok seg helt ut på kanten av klippen langs den britiske kystlinja, etter at det ble lettet noe på coronatiltakene i andet. Foto: Scanpix Vis mer

Risikerer livet for bilder på kanten

De siste dagene har store folkemengder besøkt den enorme klippen, og dokumentert det på kamera. Kystvakta går nå ut med en sterk advarsel.

Publisert

Det har kanskje aldri vært farligere å bevege seg på kanten av klippen Birling Gap, som det er nå.

Likevel har store turistgrupper tatt veien til den spektakulære klippen i East Sussex i England, og posert for kamera helt ytterst på kanten, skriver BBC.

Blant de besøkende har det også vært barn, noe som i går fikk rådmannen i distriktet til å reagere:

- Er dette virkelig verdt å risikere livet for?, tvitret rådmannen.

Corona-utfordringer

Også kystvakta har gått ut med klare advarsler. De mener det er viktigere enn noensinne å holde seg unna den ustø kanten.

- Coronaviruset har ikke forsvunnet, og valgene dine kan sette våre redningsarbeidere i frontlinja.

- Vi kan virkelig ikke understreke nok hvor viktig det er at dere holder dere unna klippekanten Det er ikke noe trygt sted å oppholde seg, og klippene langs den britiske kystlinja raser hele tiden, heter det i uttalelsen fra kystvakta.

MARERITTET: I skattekista i dag finner vi dette klippet fra Nazaré i Portugal. Denne surferen fra Brasil opplever enhver surfers mareritt. Vis mer

Falt i døden

I 2017 mistet den sørkoreanske studenten Hyewon Kim livet under en fotosession på kanten av klippeformasjonen som kalles «The Seven Sisters» (De syv søstre).

Hun hadde spurt en forbipasserende om vedkommende kunne ta et bilde av henne ved kanten. Mens hun hoppet opp og ned i lufta for fotografen mistet hun fotfestet og falt utenfor klippen ifølge The Telegraph.

Dagbladet har flere ganger omtalt dødsulykker som har skjedd mens folk tar bilde av seg selv.

Følger med

Redningsarbeidere er blitt utplassert til strendene og klippene i East Sussex for å følge med på om noen får problemer, skriver BBC.

Kystvakta understreker at alle må være ekstra varsomme fordi corona-tiltak gjør at hjelpen rednigsmannskapet kun kan tilby, er begrenset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer