HAVET SVULMER:  Flere profesjonelle surfere ankom Long Island nær byen New York lørdag. De surfet på de stadig kraftigere bølgene. Foto: REUTERS/Mike Segar
HAVET SVULMER: Flere profesjonelle surfere ankom Long Island nær byen New York lørdag. De surfet på de stadig kraftigere bølgene. Foto: REUTERS/Mike SegarVis mer

Risikerer livet

Minst én surfer er drept i farlig lek med naturkreftene. I hele dag har surfere lekt med bølgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Surfere leker med livet mens orkanen «Irene» truer. Hittil er én surfer drept i de farlige bølgene. En 55-år gammel surfer døde etter å ha surfet i Florida. Det melder avisa Orlando Sentinel.

Lenger nord forbereder innbyggerne i  New York seg på at orkanen skal treffe. Likevel ankom flere profesjonelle surfere tidligere i dag.

Det er nettavisa Huffpost New York som melder om dette.

Leker med livet Profesjonelle surfere, som skal være med på surfekonkurransen «Quiksilver Pro New York» benyttet de stadig hissigere bølgene i dag. Konkurransen arrangeres på Long Island, en 50 minutters togtur fra Manhatten. Konkurransen starter første september og skal etter planen vare i to uker.

På Rockaway Beach surfer surfere i evakuerte områder.

- Det er bra at folk utenfra kommer og ser hvor fine strendene her i «Long Beach» er. Dette er utelukkende positivt, sa surferen Sonny McCutcheon, tidligere i uka til nettavisa.

Nå er det usikkert hva «Irene» kommer til å gjøre med planene.

Stor konkurranse Talsmann for konkurransen, Jodi Wilmott, har sagt at datoene ble valgt etter at de hadde rådført seg med meteorologer fra Surfline.com. De har analysert informasjon om de lokale bølgene fra de siste 15 årene.

Meteorologene fant ut at de beste bølgene ville treffe stranden tidlig i september.

Om konkurransen går som normalt vil vinneren få 300 000 amerikanske dollar.

Turneringen er den sjette av elleve stop i en verdensomspennende turnering for profesjonelle surfere. De resterende konkurransene vil bli holdt sør i Frankrike, i Peniche i Portugal, i San Franscisco og til slutt på Hawaii.

Minst seks personer skal ha mistet livet på grunn av orkanen.

PROFESJONELLE:  Verdens beste surfere følgere de beste bølgene jorda rundt. Foto: EPA/PETER FOLEY
PROFESJONELLE: Verdens beste surfere følgere de beste bølgene jorda rundt. Foto: EPA/PETER FOLEY Vis mer