Risikerer livstid for heroindrap og likbrenning

En 42 år gammel oslomann må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for drap med heroin og likbrenning. Han er også tiltalt for væpnet ran, ulovlig våpenkjøp og flere narkoforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen skal 42-åringen ha satt en overdose eller forledet drapsofferet til å sette en slik dose på seg selv. Drapet skjedde 8. april like ved Hauketo i Oslo.

Offeret døde av heroinforgiftning, men ble forsøkt kvalt før døden inntraff. Liket ble tre uker senere fraktet til et skogsområde ved riksvei 120 i nærheten av Holttjern i Ytre Enebakk og påtent ved hjelp av rødsprit.

Påtalemyndighetene varsler de vil legge ned påstand om 21 års forvaring. Blir 42-åringen dømt risikerer han dermed å sitte livet ut i fengsel.

Væpnet ran og narko

42-åringen er også tiltalt for å ha gjennomført et væpnet ran i Jernbanepersonalets Sparebank i Storgata i Oslo i mars i fjor. Det ble avfyrt ett skudd under ranet, som ga et utbytte på 105 250 kroner. Han er også tiltalt for oppbevaring av store mengder piller, bl.a. rohypnol, ulovlig kjøp av revolver, flere tilfeller av narkobruk, kjøring uten førerkort og i narkorus.