Salt Lake City

Risikerer livstid for politidemonstrasjon

Sju personer i Salt Lake City er siktet for «gjengkriminalitet» etter angivelig å ha kastet maling mot statsadvokatens kontor. Dermed risikerer de nå å bli dømt til livstid i fengsel.

SIKTET: Madalena McNeil (28) risikerer livstid i fengsel for å ha deltatt i demonstrasjonen mot statsadvokaten i Salt Lake City i juli. Byens ordfører, Eirin Mendenhall, stiller seg på McNeils side. Foto: AP Photo/Rick Bowmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Demonstrantene var 9. juli en del av de nasjonale demonstrasjonene mot politivold og rasisme i kjølvannet av drapet på George Floyd i Minneapolis. Nå kan handlingene deres sette dem i fengsel resten av livet dersom statsavdokaten i Salt Lake City, Sim Gill, får det som han vil, skriver BBC.

Under demonstrasjonene protesterte demonstrantene også mot at statsadvokatens beslutning i Salt Lake City om at en dødelig politiskyting var rettferdiggjort. De angrep derfor statsadvokatens kontorbygg med rød maling. De knuste vinduer, og de satte opp plakater hvor de krevde rettferdighet for mannen som var blitt skutt av politiet.

- Ikke galt

Men i stedet for bare å sikte demonstrantene for hærværk eller opptøyer, har Gill besluttet å sikte dem som om de var en gjeng som bedrev gjengkriminalitet.

Madalena McNeil (28) er nå en av til sammen sju personer, som ifølge Salt Lake Tribune dermed er siktet for forbrytelser som kan ha en strafferamme på opptil livstid i fengsel.

- Jeg er ikke redd fordi jeg mener at jeg ikke gjorde noe galt. Men samtidig ville det være veldig dumt av meg ikke bli redd av å se potensialet for å tilbringe livet i fengsel. Da jeg hørte om siktelsen, skjønte jeg at i myndighetenes øyne, har jeg blitt en fiende for å utøve det som skal være mine beskyttede rettigheter, sier McNeil til Daily Beast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer