Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer livstid for voldtekt og drap

En amerikansk soldat ved NATO-styrken i Kosovo kan bli dømt til livsvarig fengsel for voldtekten og drapet på en 11 år gammel kosovoalbansk jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser en talskvinne for en amerikansk militærdomstol.

I dag ble den 36 år gamle stabssersjanten Frank Ronghi stilt for krigsrett ved den amerikanske militærdomstolen i den tyske byen Würzberg. Han har innrømmet voldtekten og drapet på jenta 13. januar i år.

Jenta ble funnet død, innpakket i plast og sekkestrie i en skog utenfor Vitina sør i Kosovo, etter at en menig som hjalp Ronghi å bli kvitt liket betrodde seg til sin overordnede.

Ifølge talskvinnen Alison Bettencourt ved militærdomstolen i Würzberg kan en dom i saken falle allerede i morgen. I tillegg til livsvarig fengsel, risikerer Ronghi å bli degradert til menig og miste all lønn.

Stabssersjant Ronghi tjenestegjorde i den NATO-ledete fredsstyrken i Kosovo da forbrytelsen fant sted.

(AFP)

SØRGER: Faren til den 11 år gamle jenta som ble voldtatt og drept av en amerikansk soldat i Kosovo i januar viser fram bildet av sin datter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media