Baneheia-saken

- Risikerer ny streng straff

Viggo Kristiansens forsvarer mener Jan Helge Andersen risikerer streng straff for uriktig forklaring dersom Kristiansen frifinnes.

LETTET: Viggo Kristiansens bror, Trond Kristiansen, om gjenopptakelsen av Baneheia-saken. Video: Christian Wehus. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det klart at Viggo Kristiansen (41), som er dømt for Baneheia-drapene i 2000, har fått medhold fra gjenopptakelseskommisjonen. 41-åringen får dermed prøvd saken sin på nytt.

TV 2 har vært i kontakt med Jan Helge Andersen (40), som ble dømt for voldtekt og drap sammen med Kristiansen. På spørsmål om han var sammen med Kristiansen da drapene ble begått, svarer han:

- Ja, jeg kan ikke si noe annet, det var jo slik det var. Det er ubehagelig at saken skal opp igjen, fordi det er lenge siden det skjedde og jeg har fått det på avstand.

- Gjentar løgner

Det får Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin til å reagere.

- At Jan Helge Andersen gjentar og forsterker sine løgner nå, er ikke overraskende. Andersen har begått ubeskrivelige handlinger i Baneheia. Deretter har han trukket inn sin kamerat for å slippe billigere unna selv. Han risikerer å endelig bli stilt til ansvar fullt ut, sier han til Dagbladet.

Kristiansen er dømt til lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid. Dommen bygger for en stor del på Andersens forklaring om at kameraten var den mest aktive da Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble voldtatt og drept i mai 2000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer