Risikerer seks års fengsel for strandsex

Britisk forretningskvinne fengslet i Dubai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Britiske Michelle Palmer (30) risikerer fengselsstraff på mellom tre måneder og seks år etter å ha blitt tatt på fersken idet hun hadde sex på en strand i Dubai.

Hun er nå anholdt, anklaget for å ha hatt sex utenfor ekteskapet, vist usømmelig oppførsel på offentlig sted, vært full på offentlig sted og angrepet en politibetjent, skriver Times Online.

Samme tiltale 

Politibetjenten hun er anklaget for å ha angrepet, er for øvrig politimannen som oppdaget henne på stranden, der hun altså skal ha vært usømmelig i samspill med en mann. Også han er en britisk statsborger.

Mannen er nå tiltalt for det samme som frøken Palmer. Palmer jobber i Dubai for et magasinforlag, og landsmannen hun skal ha hatt sex med på stranda, jobber for et reisebyrå.

Episoden er nå under etterforsking, og det britiske konsulatet i Dubai bistår i etterforskningen, skriver Times Online. 

- Har panikk

Ifølge britiske aviser forteller Palmer at hun er i panikk.

HERLIG, MEN FARLIG: Dubai er kjent for vakre strender og streng lovgivning. FOTO: Hans Arne Vedlog/DAGBLADET
HERLIG, MEN FARLIG: Dubai er kjent for vakre strender og streng lovgivning. FOTO: Hans Arne Vedlog/DAGBLADET Vis mer

- Vi kommer til å få en streng straff fordi dette nå er kjent overalt. De ønsker å statuere et eksempel med oss. Vi er i stor trøbbel, og famlien min og «alle» er berørt av dette. Jeg er i panikk. Jeg kan ikke hevde noe annet, sier hun.

Lovgivningen i muslimske Dubai, som er en del av De forente arabiske emirater, er streng i forhold til hva den er i den vestlige verden.

Det er ikke lov å vise hengivenhet til et annet menneske offentlig, og mange er blitt arrestert for å ha kysset på offentlig sted. Sex utenfor ekteskapet er ulovlig, det samme er samboerskap og homoseksuell aktivitet. Dubai praktiserer også dødsstraff.

VENNLIGST INGEN SEX: Saken om Michelle Palmer er bredt omtalt i britiske medier.