Risikerer seks års fengsel

Psykolog John Sandstrøm og psykiater Pål Herlofsen solgte legeerklæringer til kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Begge de to tiltalte nektet straffskyld for grov korrupsjon da rettssaken mot dem startet i Oslo tingrett i dag.

Mens Herlofsen nektet straffskyld på alle tiltalepunkter, erkjente John Sandstrøm å ha brutt helsepersonelloven ved ikke å utføre sitt arbeid forsvarlig. 

En av de kjente kriminelle som skal ha kjøpt legeerklæring hos de to tiltalte er finansakrobaten Christer Tromsdal - et navn som de siste årene har dukket opp både i NOKAS-saken og i Kjell Inge Røkkes båtsertifikatsak.

Dette skal ha skjedd i november 2004.

Saken sprakk i Dagens Næringsliv høsten 2005, og medførte politirazziaer på både Sandstrøm og Herlofsens kontorer. Nå risikerer de begge opp til seks års fengsel.

Misbruk av tillit I dag, to år etterpå, starter rettssaken mot John Sandstrøm og Pål Herlofsen i Oslo tingrett, og det er satt av 12 dager til saken. Begge er tiltalt for grov korrupsjon etter straffelovens paragraf 276, for å ha skaffet uriktige attester til tre kriminelle. En av disse er altså Christer Tromsdal.

Forbrytelsen anses som grov fordi det er snakk om brudd på den tillit som følger med en stilling som psykolog eller psykiater. I tillegg er det snakk en betydelig økonomisk fordel. I Sandstrøms tilfelle er det snakk om at han har tjent rundt 300000 kroner på korrupsjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer