Risikerer skattesmell

Kan få en salig skattesmell selv uten en heleridom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hallvard Flatland innrømmer å ha unnlatt å oppgi to utenlandskregistrerte selskaper og en bankkonto i Monaco til skattemyndighetene. Først må Casino-verten kjempe mot Økokrim-tiltalen om heleri og falsk forklaring. Når straffesaken mot han er over i Borgarting lagmannsrett venter en runde med skattemyndighetene.

Da går Asker ligningskontor løs på redegjørelsen de i desember 2000 fikk om Hallvard Flatlands selskaper Benjamin Overseas Inc. og Capa International, samt Flatlands bankkonto i Monaco. Der ble hundretusener av amerikanske dollar satt inn og tatt ut for å kjøpe og selge travhester. Kontoen er også brukt til aksjekjøp.

- Jeg kan aldri tenke meg at han risikerer noen stor skattesmell, sa forsvarer Erling Lyngtveit til NTB da første dag i retten var overstått.

Flatland ble i tingretten dømt for falsk forklaring fordi han hadde nektet kjennskap til Monaco-kontoen og selskapene registrert på Jomfruøyene.

- Vår lovgiving sier at en ikke er forpliktet til å forklare noe som kan bidra til å vikle en selv inn i en straffbar handling. Verken Benjamin eller Capa var nevnt med et pip i selvangivelsene, sa Lyngtveit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer