Sykepleier:

Risikerer sparken etter langtidscovid

Den danske sykepleieren Maiken Søholt (34) fikk corona i november 2020 - så kom senfølgene. Nå risikerer hun å miste jobben sin etter å ha vært sykmeldt i ett år.

SYKEMELDT: Maiken Søholt (34) har jobbet som sykepleier i åtte år. Nå risikerer hun å miste jobben på grunn av senfølger etter corona som hun pådro seg på jobb. Foto: Privat
SYKEMELDT: Maiken Søholt (34) har jobbet som sykepleier i åtte år. Nå risikerer hun å miste jobben på grunn av senfølger etter corona som hun pådro seg på jobb. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Maiken Søholt (34) er bare én av flere sykepleiere på Aarhus Universitetshospital i Danmark som daglig kjemper med alvorlige senfølger etter hun ble smittet med corona på jobb.

Derfor kan ikke Søholt, som har jobbet som sykepleier i åtte år, jobbe lenger - over ett år etter at hun ble smittet med corona 10. november 2020.

Siden pandemien brøt ut jobbet hun med coronapasienter som sykepleier på Infeksjonsmedisinsk avdeling på Aarhus Universitetshospital.

Men Søholt er ikke den eneste av sine kollegaer som sliter med såkalt «langtidscovid».

Fem andre sykepleiere på avdelingen har også gjennomgått flere senfølger etter corona. To av dem er friskmeldt, én jobber deltid, men Søholt, og hennes kollega Anna Nygaard Drivsholm (27) som danske TV 2 har snakket med, har så alvorlige senfølger at de ikke har jobbet på over ett år.

Sykmeldt i ett år

Da Søholt ble smittet hadde hun vanlige influensaliknende symptomer, men da hun kom tilbake til jobb merket hun at noe var alvorlig galt.

- Da jeg kom tilbake til jobben startet jeg med fire timer i jobb. Første dagen gikk det helt galt. Jeg var trøtt, hadde hodepine og problemer med å huske ting, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer