Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Risikerer ti års fengsel for å ha lagt ut dette bildet på Twitter

- Denne elektroniske meldingen skiller seg ikke fra en bombe sendt i posten.

TWITTER: En animert versjon av dette bildet, ble sendt via Twitter til den amerikanske journalisten Kurt Eichenwald, som har epilepsi. Foto: Skjermdump  
TWITTER: En animert versjon av dette bildet, ble sendt via Twitter til den amerikanske journalisten Kurt Eichenwald, som har epilepsi. Foto: Skjermdump   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel mann fra Maryland ble i går arrestert, anklaget for å ha lagt ut denne animasjon på Twitter, og i samme post ha tagget en amerikansk journalist, skriver New York Times.

Mottakeren for bildet, som blinket i sterke fargekombinasjoner med påskriften «du fortjener et anfall for postene dine», var Kurt Eichenwald (55).

- Skiller seg ikke fra en bombe

Eichenwald har epilepsi, noe han har gått offentlig ut med, og bildet som ble sendt ham utløste et anfall.

SKIFTER FARGE: Gif-en skifter farge fra lyseblått og mørkeblått, til rødt og gult. Foto: Skjermdump
SKIFTER FARGE: Gif-en skifter farge fra lyseblått og mørkeblått, til rødt og gult. Foto: Skjermdump Vis mer

Ifølge New York Times har både politiet i Dallas og FBI etterforsket saken, og politiet sier at 29-åringen sendte bildet vel vitende om at det sannsynligvis ville medføre et epileptisk anfall.

- Denne elektroniske meldingen skiller seg ikke fra en bombe sendt i posten, eller miltbrann sendt i en konvolutt. Det trigger en fysisk effekt, sier Eichenwalds advokat, Steven Lieberman til avisa.

Eichenwald mottok bildet i desember i fjor, men saken har ennå ikke vært oppe for retten. Politiet i Dallas sier at kriminell internettstalking, som 29-åringen er siktet for, har en strafferamme på opptil ti år.

Mannens Twitter-konto har allerede blitt suspendert.

Til BBC sier Stefano Seri, nevropsykolog ved Aston University i Storbritannia, at animasjonen er som skapt for å utløse et anfall.

- Brå endringer i lysintensitet, eller lysstyrke, kan trigge anfall. Aller mest sensitiv blir man ved 15-25 lysblink i sekundet. Bildet er også nødt til å fange det meste av synsfeltet. Man må være ganske syk for å skape dette, men teknisk sett er det mulig, sier nevropsykologen.

«Du utløste et anfall»

Samme dag som epilepsianfallet fant sted, svarte kona til Eichenwald 29-åringen på Twitter:

«Dette er kona hans, du utløste et anfall. Jeg har opplysninger om deg, og har ringt politiet for å anmelde angrepet.»

Ifølge Eichenwald selv, har saken og oppmerksomheten, medført til sammen 40 andre meldinger med animasjoner av samme slag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media