Corona og tiltak

Risiko for en tredje bølge

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at vi går inn i en tredje bølge dersom vi ikke klarer å slå ned smittespredningen. FHI-overlege Preben Aavitsland tror ikke at vi ser starten på en ny bølge.

SMITTEBØLGE: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at Norge går inn i en tredje smittebølge dersom man ikke klarer å slå ned den nåværende smittespredningen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
SMITTEBØLGE: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at Norge går inn i en tredje smittebølge dersom man ikke klarer å slå ned den nåværende smittespredningen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble det registrert et rekordhøyt antall smittede i både Oslo og Kristiansand. I Nord-Norge jobber både Bodø og Tromsø intenst med å håndtere hvert sitt utbrudd, mens man i Stavanger har oppdaget to smitteklynger med forgreininger til hele regionen.

I tillegg opplyser Folkehelseinstituttet at den britiske virusvarianten nå dominerer smittespredningen i Oslo og Viken.

- Ser vi nå konturene av en tredje smittebølge i Norge, helsedirektør Bjørn Guldvog?

- Dersom vi nå ikke klarer å bremse stigningen, og ikke klarer å slå ned den økningen i smittespredningen som vi ser nå, så går vi inn i en tredje bølge i Norge, sier Guldvog til Dagbladet.

Tror ikke på tredje bølge

Overlege Preben Aavitsland ved FHI sier at de ikke tror at dette kan være starten på en tredje smittebølge i Norge.

- Nei, det tror vi ikke. Det er ingen lovmessighet i disse bølgene, sier Aavitsland til Dagbladet.

Aavitsland sier at FHI ser at flere kommuner klarer å slå ned, eller i det minste holde i sjakk, utbrudd med den britiske virusvarianten til tross for at den er mer smittsom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer