<strong>RYSTET:</strong> Justisminister Knut Storberget er rystet over hvor mange barn som drepes av sine foreldre. Han vil at risikofamilier får jevnlige politibesøk. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
RYSTET: Justisminister Knut Storberget er rystet over hvor mange barn som drepes av sine foreldre. Han vil at risikofamilier får jevnlige politibesøk. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix . Vis mer

- Risikofamilier bør ha jevnlige besøk av politiet

Justisminister Knut Storberget (Ap) ønsker at politiet jevnlig skal besøke familier med høyt konfliktnivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Justisminister Knut Storberget (Ap) ønsker at politiet jevnlig skal besøke familier med høyt konfliktnivå.

Siden 2000 er 33 barn under 15 år drept eller mishandlet til døde av sine foreldre i Norge. Dette ryster Storberget, som trekker fram Spania som et foregangsland. Der kartlegger de risikofaktorer i familier med høyt konfliktnivå.

- I Spania har politiet oppfølgingsplikt overfor familier i risiko hvor de er forpliktet til å besøke familiene jevnlig - kanskje en gang i uken, for å sjekke hvordan de har det, sier Storberget til VG Nett.

- Dette er veldig spennende og noe vi absolutt bør se på om vi også skal ha i Norge, sier han.

Det har ikke blitt forsket på barnedrap i Norge siden 1979.

- Vi trenger mer forskning, det er helt åpenbart. Vi må også samle det materialet som forskerne sitter på, for å få bedre oversikt, sier justisministeren. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer