Coronaviruset

Risikoutsatt måtte selv frakte coronasmittet til behandling

- Nå frykter vi ikke bare å miste ham, men også familiemedlemmet som måtte utsette seg for smitte, sier Stine Agledal til Dagbladet.

PLAKATER: Plakater med informasjon om coronaviruset henger godt synlig flere steder ved Sykehuset i Vestfold (SIV). Foto: Trond R. Teigen / NTB scanpix
PLAKATER: Plakater med informasjon om coronaviruset henger godt synlig flere steder ved Sykehuset i Vestfold (SIV). Foto: Trond R. Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En nordmann i 60-åra kom hjem fra Ischgl tidligere denne uka, og begynte etter hvert å få symptomer på SARS-CoV-2, bedre kjent som coronaviruset. I løpet av dagene etter hjemkomst, ble han så dårlig at han knapt fikk puste, forteller et familiemedlem til Dagbladet.

Nordmannen ringte så broren sin, og fortalte om symptomene. Broren kontaktet Sandefjord legevakt, som skal ha gitt et noe uventet svar:

- De sa at han selv måtte frakte familiemedlemmet ned på legevakten, sier Stine Agledal, som er niesen til vedkommende.

Dette til tross for at broren selv er i 60-åra, og dermed kan kategoriseres som en person i risikogruppen for viruset, understreker hun.

Ble lagt i respirator

Agledal forteller til Dagbladet at familiemedlemmer gjentatte ganger ga legevakten klar beskjed om at den syke hadde vært på tur til Ischgl i Østerrike, der flere nordmenn har fått påvist smitte etter skiferie, og at han hadde alle symptomer som tilsvarte coronaviruset.

Men beskjeden var ifølge Agledal klar: Frakt vedkommende selv.

- Broren måtte kjøre og hente den syke og frakte ham til legevakten. Etter at de kom fram, ble det klart at han måtte bli overført til Sykehuset i Vestfold (SIV), sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer