Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rist deg i form

Det koster blod og svette å få stål i bein og armer. Mange av oss gidder ikke å slite for å bli fast i fisken. Men nå kommer ristemaskinen som kan hjelpe sofasliterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med beskjeden innsats ser du forskjell allerede etter 14 dager. Og du blir raskt kvitt noen kilo fett hvis du kombinerer risting og vanlig trening. Friskkjeden installerer nå apparatet Nemes, en vibrerende plattform som øker muskelaktiviteten og strammer opp slappfisker. Nemes står for nevromekanisk stimulering. Også Toppidrettsentret skal teste plattformen som rister på plass muskulaturen.

- Oppfinnelsen er italiensk og brukes mye i Sverige, Nederland og Italia. Både jungeltelegraf og vitenskapelige studier viser at apparatet bygger muskler kjapt og effektivt. Det tar tid å bygge opp muskelmassen ved ordinær trening. Her får du stor gevinst for liten innsats på rekordtid. Hemmeligheten ligger i at nervesystemet stimuleres, sier Gunnar Leivseth. Han er professor i fysikalsk medisin ved NTNU i Trondheim.

Forsøk har vist at trenede personer som tok ti økter à ett minutt, fikk en økning i testosteroninnholdet på sju prosent. Innholdet av veksthormoner økte med utrolige 460 prosent.

Nå skal professor Leivseth prøve om maskinen kan hjelpe pasienter med slitasjegikt. En studie som skal undersøke om vibrasjonene kan hjelpe pasienter med beinskjørhet, er på planleggingsstadiet.

SOFASLITERNES DRØM: Professor Gunnar Leivseth har klokkertro på at ristemaskinen virker. - Dette er en kjapp løsning som egner seg for latsabber. Risting gir stor gevinst på kort tid. Men du må trene også, sier han.