Rist deg i form

Det koster blod og svette å få stål i bein og armer. Mange av oss gidder ikke å slite for å bli fast i fisken. Men nå kommer ristemaskinen som kan hjelpe sofasliterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med beskjeden innsats ser du forskjell allerede etter 14 dager. Og du blir raskt kvitt noen kilo fett hvis du kombinerer risting og vanlig trening. Friskkjeden installerer nå apparatet Nemes, en vibrerende plattform som øker muskelaktiviteten og strammer opp slappfisker. Nemes står for nevromekanisk stimulering. Også Toppidrettsentret skal teste plattformen som rister på plass muskulaturen.

- Oppfinnelsen er italiensk og brukes mye i Sverige, Nederland og Italia. Både jungeltelegraf og vitenskapelige studier viser at apparatet bygger muskler kjapt og effektivt. Det tar tid å bygge opp muskelmassen ved ordinær trening. Her får du stor gevinst for liten innsats på rekordtid. Hemmeligheten ligger i at nervesystemet stimuleres, sier Gunnar Leivseth. Han er professor i fysikalsk medisin ved NTNU i Trondheim.

Forsøk har vist at trenede personer som tok ti økter à ett minutt, fikk en økning i testosteroninnholdet på sju prosent. Innholdet av veksthormoner økte med utrolige 460 prosent.

Nå skal professor Leivseth prøve om maskinen kan hjelpe pasienter med slitasjegikt. En studie som skal undersøke om vibrasjonene kan hjelpe pasienter med beinskjørhet, er på planleggingsstadiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer