Rister av seg påmmfrilukta

Arendal er lei av pommes frites-imaget. I går ble den siste resten fjernet. Et nytt kultur- og rådhus ble åpnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): -  Det er bare å ønske Arendal hjertelig til lykke med det nye huset, sier Harald Eia, alias Jan Tore Kvalsvik.

Ti år er gått siden Eia, makker Bård Tufte Johansen, Øystein og Peder fra Froland satte sørlandsbyen på kartet for alvor i TV-programmet «Lille lørdag». Siden har byen kjempet hardt for å riste av seg frityrstempelet.

Punktum for blandings

-  Dette er supert. Det er jo koselig med de kongelige, sa Harald Eia, som sånn sett er fornøyd med at figurene får «Min drømmeavslutning», i og med at det var selveste kronprinsen som åpnet «nye» Arendal.

I går satte byen det endelige punktumet for rifla pommes frites, blandings og kjør debatt, da det nye kultur- og rådhuset behørig ble åpnet på tomta til den legendariske rutebilstasjonen.

-  Liker ikke potetved

-  Jeg tilhører «Lille lørdag»-generasjonen og husker godt rutebilstasjonen, sa kronprins Haakon under åpningen i går.

- Kommer du til å savne pommes fritesen?-  Nei, jeg har aldri vært noe særlig tilhenger av potetved, sa kronprinsen, som var veldig imponert over det nye kultur- og rådhuset.

Rutebilstasjonen er borte vekk. Det samme er det legendariske gatekjøkkenet som Lille lørdag-gjengen gjorde landskjent. I stedet er det altså reist et formidabelt kultur- og rådhus på tomta midt i Arendal sentrum.

Det synes Harald Eia er greit nok. Selv om han er ørlite grann bekymret for at fiffen skal kuppe det nye bygget.

-  Vi får håpe at den lille mann i Arendal er like velkommen i det nye kulturhuset, som han var på Kvikkbaren, humrer Eia.

Nytt image

Det kan Arendals ordfører Toril Rolstad Larsen garantere. I går var det åpning med 250 lokale aktører på scenen, heriblant Bentein Baardson og Håvard Rem.

-  Jeg regner med at pommes frites-imaget nå går inn i historien, sier ordføreren.

RUTEBILSTASJONEN: «Lille lørdag»-gjengen tester påmmfri i Arendal i 1995. F.v. Vidar (Bård Tufte Johansen), Jan-Tore (Harald Eia) og Øistein (Øystein Kvaalsvik).
ÅPNET KULTURHUS: Initiativtaker Peder Syrdalen, ordfører Toril Rolstad Larsen og kronprins Haakon åpnet i går Arendals nye kultur- og rådhus.