Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rita og Teodor i ingenmannsland

Rita (27) trenger ikke en mann - verken av praktiske eller økonomiske årsaker. Bare til en liten ting som kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Strengt tatt er det jo ikke nødvendig med en mann. Kvinner er selvstendige og fikser det meste selv. Men noen ganger savner jeg en å dele spesielle situasjoner med, sier Rita Selfors.

Hun er mamma til Teodor på fire år. Han har ingen kontakt med sin far. Det ser heller ikke ut til at han får en stefar med det første.

- Det var vanskelig nok å finne en god mann før jeg fikk barn. Nå er det mange flere hensyn som må taes. Det skal mye til før jeg introduserer en mann i Teodors og mitt liv, sier Rita.

Han må være en passende partner for Rita, elske Teodor, dele syn på barneoppdragelse og verdier i tillegg til å være den eneste ene.

- Mitt ansvar ligger hovedsakelig overfor Teodor. Han skal ikke ha femten ulike «onkler» i oppveksten sin.

Ferien tilbrakte de med sju andre alenemødre og deres barn på en gård i Dokka i Oppland. Gjennomgangstemaet i diskusjonene var naturlig nok - menn.

Rita er med i aleneforeldreforeningen.

- Men det er ikke sånn at vi går og sutrer fordi vi ikke har en mann. Vi klarer oss selv helt fint. Vi leter bare etter den store kjærligheten, ler Rita.

Hun frykter ikke at sønnen skal mangle maskuline rollemodeller. Der han mangler en far, trår bestefar, onkler og voksne kamerater inn.

- Kanskje han mangler litt av de manne-manne tingene, som mekking og fisking. Det er nok ikke like kult å fiske med mamma. Men jeg tror han får nok mannlig kontakt.

Teodor hyler av glede. Han har funnet en spruteflaske med vann og vasker håret til mamma. Det er slike stunder Rita kunne tenke seg å dele. Ellers klarer de seg godt i Ingenmannsland.