- RiTø gjorde fallhøyden stor

MONTSJEGORSK: - Regionsykehuset i Tromsø gjorde fallhøyden stor for seg ved å slå fast at Igor skulle opereres i Norge. Det mener Guro Fjellanger, som selv er vokst opp med ryggmargsbrokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag fulgte hun dramaet rundt Igor på nært hold, på vegne av Ryggmargsbrokkforeningen. Da RiTøs egne leger konkluderte med at Igor ikke bør flyttes, sa hun:

- Da Rikshospitalet avslo å behandle Igor, var RiTø-direktør Knut Schrøder ute på TV og sa: «Klart vi skal ta ham!» Jeg tror ikke Schrøder skulle gått så bombastisk ut. Fallhøyden ble stor.

- RiTø bidro til å skape forventninger hos Marit Sundberg og alle som ga penger til Igor. Barneoverlege Stein Høyer ved RiTø er til dels enig:

- Schrøder hadde støtte internt for sitt utspill. Men etter hvert valgte vi å sjekke gutten grundig før vi sa noe mer. Nå viser det seg at han bør bli.

Marit Sundberg vil ikke kritisere RiTø: - Direktøren og legene har gjort alt de kan for Igor. RiTø har gjort en kjempejobb, sier hun.

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger (37) ble født med liknende brokk som Igor, bare mindre og lenger ned på ryggen, noe som minsker risikoen for lammelser. Dessuten ble hun operert umiddelbart.