Opprør på Frp-grasrota

- Riv bommene eller gå av

- Riv bommene eller gå ut av regjering. Det er den klare tilbakemeldingen jeg får fra grasrota, sier gruppelederen for Frp i Telemark.

PRESSET ØKER: Frp-leder og finansminister Siv Jensen må sette hardt mot hardt for å få revet bomstasjonene, lyder et voksende krav fra grasrota i Fremskrittspartiet. Foto: Bjørn Langsem
PRESSET ØKER: Frp-leder og finansminister Siv Jensen må sette hardt mot hardt for å få revet bomstasjonene, lyder et voksende krav fra grasrota i Fremskrittspartiet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har fått flere titalls henvendelser. Beskjeden fra grasrota er at vi må cashe inn vedtaket fra Frp's landsmøte om å betale ned bompengegjeld og rive alle bomstasjonene. Hvis ikke må vi gå ut av regjering, sier Knut Morten Johansen til Dagbladet.

Han leder Frp's fylkestingsgruppe i Telemark, hjemfylket til tidligere Frp-statsråd Bård Hoksrud som nå er tilbake på Stortinget.

- Mener alvor

Også Johansen var i regjeringsapparatet inntil nylig, som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet fram til utvidelsen med KrF i januar.

Han stiller seg ikke uten videre bak kravet om å stille ultimatum, men utelukker det heller ikke.

- Først må vi kjøre de prosessene som er satt i gang. Det er ikke krise der vi er nå, men det kan være begynnelsen på noe som kan ende med en krise. Det er ingen tvil om at de tilbakemeldingene som kommer er veldig tydelige på at vi må vise at vi mener alvor, sier Johansen.

- Folk er rasende

Oslo Frp har vedtatt at dersom partileder Siv Jensen ikke får overbevist de tre andre partiene i regjering om å bruke 100 milliarder oljekroner til å slette all bompengegjeld, må stortingsgruppen foreslå det i Stortinget under behandling av revidert nasjonalbudsjett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer