Rivaler enige om å dele makta i Afghanistan

Danner samlingsregjering etter krisevalg.

BITTER VALGKAMP:  Det afghanske presidentvalget har vært alt annet enn uproblematisk. Nå har rivalene Abdullah Abdullaj (t.h.) og Ashraf Ghani (nummer to fra venstre) blitt enige om å dele makta. Tidligere president Hamid Karzai i midten. Foto: NTB Scanpix
BITTER VALGKAMP: Det afghanske presidentvalget har vært alt annet enn uproblematisk. Nå har rivalene Abdullah Abdullaj (t.h.) og Ashraf Ghani (nummer to fra venstre) blitt enige om å dele makta. Tidligere president Hamid Karzai i midten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kabul (NTB-Reuters-AFP): De rivaliserende presidentkandidatene i Afghanistan er enige om å dele makten og danne en samlingsregjering. Søndag får afghanske velgere endelig vite resultatet av sommerens valg.

De to rivalene Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah har begge ment at de vant valget 14. juni, mens FN og USA har presset på for å få de to til å gå i regjering sammen. 

- Begge leirer er blitt 100 prosent enige om alt, og vi kommer til å undertegne avtalen i morgen, sa Ghanis talsmann Faizullah Zaki lørdag kveld.

Også Abdullahs talsmann bekrefter at en avtale er nådd, men ønsker ikke å gå i detalj om hva den innebærer.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ligger det an til at Ghani, som ifølge de foreløpige resultatene vant andre valgomgang, blir landets nye president. Samtidig antas det at Abdullah får i oppdrag å utpeke en øverstkommanderende, og at han kanskje velger med å fylle posten selv.

Undertegnes søndag Avtalen om samlingsregjeringen skal undertegnes søndag.

- Begge kandidatene er ventet å skrive under på en avtale om strukturen for en nasjonal enhetsregjering i morgen, skrev Aimal Faizi, talsperson for avtroppende president Hamid Karzai, på Twitter lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer