Værfaste fiskere

- River i båten

Ekstremværet «Gyda» setter en stopper for hjemreisen til besetningen på M/S Tunfisk.

VÆRFAST: Martin Bjørnevik og resten av besetningen kommer seg ikke hjem. Foto: M/S Tunfisk
VÆRFAST: Martin Bjørnevik og resten av besetningen kommer seg ikke hjem. Foto: M/S Tunfisk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sild, torsk og makrell har blitt byttet ut med vedlikehold, kaffe og kjeks. For besetningen på fiskebåten M/S Tunfisk har ekstremværet satt en stopper for deres planlagte hjemreise.

Onsdag ankom Svein Kristian Sjo og resten av besetningen Kristiansund. De høye bølgene og den kraftige vinden gjorde det rett og slett ikke mulig å gjennomføre hjemreisen til Halsnøy i Kvinnherad kommune. Uten at mannskapet tar det altfor tungt. De har nemlig vært ute en vinternatt før.

Ekstremvær?

- Vi har det fint. Det er ganske vanlig at vi må vente på været i perioder, sier fisker og maskinist, Martin Bjørnevik, til Dagbladet.

- Det er grått og det blåser. Nå ligger vi inne i havna i Kristiansund, men det river i båten. Det ligger mye båter her nå, fortsetter han.

GYDA: Ekstremværet Gyda herjer langs Norskekysten. Redningsselskapet deler video for å vise forholdene for redningsskøyta i Svolvær. Vis mer

M/S Tunfisk ligger til kai i Kristiansund i påvente av bedre vær. De siste dagene har de tilbrakt ute på havet i Nord-Norge, hvor fiske av sild har stått i fokus. Nå må de i stedet få tida til å gå inne på båten, før de får reist hjem.

- Vi sitter inne på båten alle mann. Spiser kjeks, spiller kort og drikker kaffe, sier Bjørnevik.

- Hvordan opplever du ekstremværet rundt der dere er nå?

- Terskelen for ekstremvær er vel ikke så veldig høy. Det har blåst før.

SKITT FISKE: M/S Tunfisk avbildet sommeren 2021. Foto: MS Tunfisk
SKITT FISKE: M/S Tunfisk avbildet sommeren 2021. Foto: MS Tunfisk Vis mer

Svømte fra bilen

Til tross for at besetningen på MS Tunfisk ikke tar været så tungt, har det bydd på problemer for flere rundt om i landet.

Torsdag morgen oppsto det problemer for to personer ved Klettkrysset utenfor Trondheim. Postbud Pål Meistad var på vei til å kjøre inn i vannmassene, da han stoppet opp.

- Jeg vurderte om posten skulle fram for enhver pris. Da så jeg plutselig to personer som vinket til meg, sier han til Dagbladet.

Ifølge Meistad var de to «iskalde, våte og fortvilte», og kunne fortelle at de hadde vært nødt til å komme seg ut av bilen og svømme i land. Kort tid etter at han selv kom til stedet, kom også en taxi, som kunne ta dem med videre til en bensinstasjon i nærheten.

Det samme forteller et annet vitne, som møtte de to på bensinstasjonen.

- Jeg vet ikke hvordan det går med dem. De fikk seg et sjokk, men de er sikkert i god behold, sier Meistad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer