RASERT: En palestinsk gutt sitter utenfor et av mange hus som har blitt rasert av israelske soldater i militæraksjoner på Gaza-stripen. Foto: Khalil Hamra/Scanpix
RASERT: En palestinsk gutt sitter utenfor et av mange hus som har blitt rasert av israelske soldater i militæraksjoner på Gaza-stripen. Foto: Khalil Hamra/Scanpix Vis mer

- River tre palestinske hjem hver dag

Israelere jevner hele landsbyer med jorda, viser rapport fra Redd Barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Over 300.000 palestinere står i fare for å få husene sine ødelagt av israelske soldater, ifølge Redd Barna.

Hver dag blir opp mot tre hus revet ned, og i enkelte tilfeller har hele landsbyer i de okkuperte palestinske områdene blitt jevnet med jorden av israelske myndigheter. Per i dag står 300.000 palestinere i fare for å miste hjemmene sine, ifølge en rapport fra Redd Barna.

Rapporten viser at familier som har opplevd å få huset sitt jevnet med jorden, sjelden får vite om det før rett før det skjer. Ofte får de ikke engang mulighet til å hente med seg sine private eiendeler.

Rapporten viser også at folk som opplever å miste hjemmene sine på denne måten, ofte får langvarige fysiske og psykiske lidelser.

Å rive palestinske hjem er en velbrukt metode Israel bruker for å straffe familiene til palestinere som enten har gjennomført selvmordsangrep, eller på annen måte har truet israelere.

Israel begynte med rivingspraksisen i 1967, og siden da har anslagsvis 24.000 bygninger blitt sprengt i stykker eller jevnet med jorden med bulldosere. Siden 2000 har imidlertid praksisen blitt tatt hyppigere i bruk, og i gjennomsnitt 1.000 palestinske hus blir ødelagt hvert år.

I år har et rekordstort antall hus blitt ødelagt, ikke minst på grunn av krigen i Gaza i januar. Minst 4.000 hus er hittil i år revet eller bombet i stykker.

(NTB)

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer