- River tre palestinske hjem hver dag

Israelere jevner hele landsbyer med jorda, viser rapport fra Redd Barna.

RASERT: En palestinsk gutt sitter utenfor et av mange hus som har blitt rasert av israelske soldater i militæraksjoner på Gaza-stripen. Foto: Khalil Hamra/Scanpix
RASERT: En palestinsk gutt sitter utenfor et av mange hus som har blitt rasert av israelske soldater i militæraksjoner på Gaza-stripen. Foto: Khalil Hamra/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Over 300.000 palestinere står i fare for å få husene sine ødelagt av israelske soldater, ifølge Redd Barna.

Hver dag blir opp mot tre hus revet ned, og i enkelte tilfeller har hele landsbyer i de okkuperte palestinske områdene blitt jevnet med jorden av israelske myndigheter. Per i dag står 300.000 palestinere i fare for å miste hjemmene sine, ifølge en rapport fra Redd Barna.

Rapporten viser at familier som har opplevd å få huset sitt jevnet med jorden, sjelden får vite om det før rett før det skjer. Ofte får de ikke engang mulighet til å hente med seg sine private eiendeler.

Rapporten viser også at folk som opplever å miste hjemmene sine på denne måten, ofte får langvarige fysiske og psykiske lidelser.

Å rive palestinske hjem er en velbrukt metode Israel bruker for å straffe familiene til palestinere som enten har gjennomført selvmordsangrep, eller på annen måte har truet israelere.

Israel begynte med rivingspraksisen i 1967, og siden da har anslagsvis 24.000 bygninger blitt sprengt i stykker eller jevnet med jorden med bulldosere. Siden 2000 har imidlertid praksisen blitt tatt hyppigere i bruk, og i gjennomsnitt 1.000 palestinske hus blir ødelagt hvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer