NY PRESIDENT:  Reuven Rivlin (t.h) tar over som president i Israel etter Shimon Peres (midten). Statsminister Benjamin Netanyahu til venstre på bildet. Foto: Alex Kolomoisky/Reuters/Scanpix
NY PRESIDENT: Reuven Rivlin (t.h) tar over som president i Israel etter Shimon Peres (midten). Statsminister Benjamin Netanyahu til venstre på bildet. Foto: Alex Kolomoisky/Reuters/ScanpixVis mer

Rivlin blir Israels 10. president

Tar over etter Shimon Peres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likud-politikeren Reuven Rivlin ble i dag valgt til Israels tiende president. Den kommende presidenten vil bli tatt i ed den 24. juli, og overtar så stolen etter den tidligere fredsprisvinneren og Arbeiderparti-politikeren Shimon Peres.

Det første han vil gjøre når han blir president, er å takke alle sine «sanne venner», sier Rivilin til Channel 2.

Ikke Netanyahu-støtte På spørsmål om Rivlin er sint på statsminister Benjamin Netanyahu for at han ikke støttet hans kandidatur, svarer Rivlin ifølge Haaretz at han ikke er sinna på noen.

Rivlin er født i Jerusalem i 1939, han er gift og har fire barn. Han er utdannet advokat og har jobbet som direktør og styreformann i Beitar Jerusalem Sports Association og en rekke andre råd og institutt.

Han var kommunikasjonsminister i Sharons regjering, før han ble president i den israelske nasjonalforsamlingen.

- Dialog-president - Jeg har fått deres tillit som president i huset. Nå ønsker jeg å bli en president som står for samarbeid, dialog og forståelse, sa Rivlin.

Rivlin vant i andre runde, over motkandidaten Meir Sheetrit med 63 mot 53 stemmer.

I forkant av presidentvalget, har det dukket opp en rekke skandaler, som gjorde at det til slutt bare var fem kandidater som stilte som presidentkandidater.