Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ro deg ned, Bjarne Håkon

Sentralstyremedlem Grete Knudsen er kraftig irritert på tidligere statsrådkollega Bjarne Håkon Hanssen, som i går langt på vei lanserte seg selv som kandidat til nestlederverv i Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå bør han og Nord-Trøndelag Ap roe seg ned, sier Knudsen til Dagbladet.

Knudsen har vært en av Thorbjørn Jaglands sterkeste støttespillere i kampen for gjenvalg. Når han nå har varslet at han trekker seg, mener Knudsen de hissigste Jagland-motstanderne kan ta det litt rolig.

Egen agenda

- Thorbjørn ga seg for å bidra til at vi får fokuset over på det politiske arbeidet. Nå bør verken de i Nord-Trøndelag eller andre begynne å engasjere seg så sterkt for å bli nestleder. Nå bør de ta det litt med ro, og gi seg tid til politiske saker. Så vil personene gi seg selv i forhold til det. Vi har jo lagt opp til at valgkomiteen skal gjøre denne jobben. De i Nord-Trøndelag har jo vært så opptatt av denne prosedyren. Det bør de være nå også. Men det har jo kommet fram at de hele tida har hatt som agenda å bli kvitt Thorbjørn og så fremme sin egen kandidat, sier Knudsen.

- Så du mener Bjarne Håkon Hanssen bør roe seg ned litt?

- Han kan godt roe seg ned og ha respekt for at det nå er viktig å få fokus på politiske saker. Hanssen er stortingsrepresentant og har en stor oppgave i å gjenvinne troverdighet i sosialpolitikken, sier Knudsen til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere om hun mener Hanssen er en god kandidat eller ikke.

Helt enig

- Jagland sa til Dagbladet i går at Ap må befeste seg som et parti på venstresida?

- Det er ingen stor overraskelse at jeg er helt enig med Jagland i det, sier Knudsen.

PROVOSERT: Sentralstyremedlem i Ap Grete Knudsen.
AKTUELLE: Bjarne Håkon Hanssen og Trond Giske er begge aktuelle navn i Arbeiderpartiets lederkabal.
Hele Norges coronakart