Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roald (81) påkjørt og drept - mann tiltalt

Ble påkjørt i et fotgjengerfelt. - Det har vært en stor belastning å miste sin far, sier datterens bistandsadvokat.

En mann i 30-åra er tiltalt for uaktsomt drap, etter at han skal ha kjørt på 81 år gamle Roald Paulsen i Alta i november i 2018. Paulsen fikk omfattende skader etter hendelsen. Han døde på stedet etter kort tid som følge av skadene.

Statsadvokaten i Troms og Finnmark skriver i den ferske tiltalen at sjåføren ikke var tilstrekkelig varsom da han kjørte bilen.

Flere vitner ble avhørt etter dødsulykken, og sju av disse er kalt inn for å avgi forklaring i retten. Det ble også gjennomført omfattende undersøkelser på ulykkesstedet.

- I en hastighet over det forsvarlige ble han for seint oppmerksom på at fotgjenger Roald Paulsen krysset over veien i et oppmerket fotgjengerfelt, heter det i tiltalen.

- En stor belastning

Rettssaken vil starte 3. september i Alta tingrett. Der vil Benny Solheim stille som bistandsadvokat for avdødes datter.

- Det har vært en stor belastning for henne å miste sin far. Samtidig føler hun at det har tatt svært lang tid før saken har kommet opp for retten, sier Solheim til Dagbladet.

Advokaten forteller videre at det foreløpig ikke er tatt stilling til om det vil bli lagt ned oppreisningskrav i forbindelse med rettssaken.

Nekter straffskyld

Tiltaltes forsvarer, advokat Kjetil Hugo Nilsen, sier at mannen i 30-åra ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen. Han vil ikke gå inn på detaljene rundt hendelsesforløpet i trafikkulykken, men sier han selv er overrasket over at det er tatt ut tiltale.

- Min klient synes det er tungt at politiet tar ut tiltale i en sak hvor han neppe kan bebreides for den tragiske ulykka, sier Nilsen.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med politiadvokat Therese Hofrenning, som vil være aktor i saken.

Hele Norges coronakart