- Roar Flåthen driver med lureri

Frp's Robert Eriksson advarer framtidas AFP-pensjonister mot LO.

LURERI? LO-leder Roar Flåthen anklages av Frps Robert Eriksson for å lure framtidas AFP-pensjonister til å godta en langt dårligere tidligpensjonsordning. Foto:
Foto: Berit Roald / SCANPIX .
LURERI? LO-leder Roar Flåthen anklages av Frps Robert Eriksson for å lure framtidas AFP-pensjonister til å godta en langt dårligere tidligpensjonsordning. Foto: Foto: Berit Roald / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Frps Robert Eriksson mener en utslitt industriarbeider på 62 år vil få om lag 44 000 kroner mer i årlig pensjon med Frp enn med LOs framforhandlede løsning med regjeringen.

- I det nye pensjonssystemet vil framtidas AFP-pensjonister få en dårligere regulering av sine pensjonister. Men verst av alt, vil de få en levealdersjustering på pensjonen. Det mener jeg er et gedigent ran. Det er tidenes offentlige velferdssran som Roar Flåthen og kompani har akseptert, sier Eriksson, medlem i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Frist i kveld
I morgen kveld går meklingsfristen ut for offentlig sektor hvor nettopp AFP er et av stridstemaene. Der sitter blant annet LO-stat og forhandler med regjeringen om de offentlig ansattes vilkår for å gå av med tidligpensjon.

Derfor advarer Eriksson nå framtidige AFP-pensjonister i offentlig sektor mot å stole på LO-leder og anklager Roar Flåthen for lureri. Eriksson omtaler Flåthens anbefaling av regjeringens forslag til ny AFP-ordning for tidenes pensjonsran.

Eneste parti imot
- Roar Flåthen trikser og driver med lureri. Med den nye AFP-ordningen har Flåthens egen generasjon sikret seg. De skal få beholde dagens AFP-ordning, i tillegg til at de skal få et kompensasjonstillegg. Det betyr at det er den vanlige industriarbeideren med omtrent 300.000 kroner i årslønn, og som er født etter 1963 som er de store pensjonstaperne, sier han.

Eriksson understreker at Frp er det eneste partiet på Stortinget som vil beholde dagens ordning.

- Vi ser på pensjonen opptjent i pensjonen som en juridisk rettighet. Alle LO medlemmer som er opptatt av sin pensjon og som er født etter 1963 vil tjene stort på å stemme Frp. Vi er det eneste partiet som ivaretar deres opptjente rettigheter, sier Eriksson.

- Taper 44.000
Med hjelp av KLP, Kommunal Landspensjonskasse, har Frp kommet fram til følgende regnestykke:

For en som er født i 1963 og er 36 år i dag, vil det bety at når han er 62 og har lyst å gå av med AFP, vil få omtrent 43.896 kroner mindre i årlig pensjon enn om man beholdt dagens system.

Blant annet er det levealdersjusteringen i det nye pensjonssystemet, som også kan bli en realitet for AFP-pensjonister i offentlig sektor, som gjør utslaget.

- Frp er imot levealdersjustering, og ser ingen grunn til å gjennomføre tidenes pensjonsran.

- Mangler troverdighet
- Dette er et nytt eksempel på Frps overbud på stadig nye områder når det gjelder statens utgifter. Samtidig fastholder de at de vil redusere statens inntekter på en dramatisk måte med sine skatteletteforslag, sier LOs sjefsøkonom Stein Reegård til Dagbladet.no. Han mener Frp mangler troverdighet i pensjons-saken.

- De har i alle år motarbeidet avtalefestet pensjon og de har også lenge gått inn for at alle skal få minstepensjon i folketrygden. Resten har de ment at folk skal sikre seg selv gjennom private forsikringer, sier Reegård.

ANKLAGER: Robert Eriksson (Frp) mener LOs Roar Flåthen driver med lureri. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
ANKLAGER: Robert Eriksson (Frp) mener LOs Roar Flåthen driver med lureri. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer