RIS OG ROS: Olje og energiminister Ola Borten Moe har fått kritikk for sine utspill om oljesand i Canada. LO-leder Roar Flåthen er imidlertid fornøyd, og roser ministeren. Her er Borten Moe med Statoil president i Canada, Lars Christian Bacher, på en rundtur på Statoils oljesandprosjekt nær Conklin, Alberta. Foto: REUTERS/Todd Korol
RIS OG ROS: Olje og energiminister Ola Borten Moe har fått kritikk for sine utspill om oljesand i Canada. LO-leder Roar Flåthen er imidlertid fornøyd, og roser ministeren. Her er Borten Moe med Statoil president i Canada, Lars Christian Bacher, på en rundtur på Statoils oljesandprosjekt nær Conklin, Alberta. Foto: REUTERS/Todd KorolVis mer

Roar Flåthen skryter av Ola Borten Moe

LO-lederen advarer mot å kneble olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ola Borten Moe har vært olje- og energiminister fra første dag, sa LO-lederen under LOs olje- og gassutvalgs årskonferanse i Bergen torsdag, ifølge Dagens Næringsliv.

Fikk kritikk av SP Skussmålet fra LO-sjefen kom samtidig som det ble kjent at Borten Moe fikk kritikk av eget parti for i for stor grad snakke varmt om oljevirksomhetens fremtid og for lite om fornybar energi.

- LO er fornøyd med at vi har en olje- og energiminister som er opptatt av Norges viktigste næring, en næring som står for over 50 prosent av norske eksport. Den bidrar med en tredel av statens inntekter, og næringen bidrar til å sysselsette direkte og indirekte over 250.000 personer, sier Flåthen til Dagens Næringsliv.

Ikke redde debatten LO har ifølge avisen ikke vært like fornøyd med tidligere olje- og energiministre i Stoltenberg-regjeringen.

- Vi må ikke være redde for debatten som Borten Moe bidrar til, og både fagbevegelse, miljøbevegelse og politikere må delta i den, sier LO-lederen.

NTB