Årets navn:

Roar lette i mørke kjellere og på mystiske chatteforum for å finne Kristins drapsmann. - Han kommer aldri til å tilstå

I mange år kjempet Roar Juel Johannessen for å finne svaret på hvem som drepte hans tolv år gamle datter Kristin. I juli fikk han svaret. Nå er han nominert til Årets navn.

NOMINERT: Roar Juel Joahnnessen kjempet i mange år for å få svaret på hvem som drepte hans 12 år gamle datter Kristin Juel Johannessen 5. august 1999. 8. september ble Henning Hotvedt (40) dømt for drapet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NOMINERT: Roar Juel Joahnnessen kjempet i mange år for å få svaret på hvem som drepte hans 12 år gamle datter Kristin Juel Johannessen 5. august 1999. 8. september ble Henning Hotvedt (40) dømt for drapet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Faren til Kristin Juel Johannessen (12) ga aldri opp.

Siden Henning Hotvedt (40) ble frikjent for drapet i 2001, på grunn av tvil om det såkalte hårbeviset, kjempet Roar Juel Johannessen for å få svar på hvem som begikk drapet på dattera 5. august i 1999.

I 13 år etterforsket han selv saken aktivt og kjempet for gjenopptakelse. Hundrevis av timer ble til 22 permer med etterforskningspapirer som han leverte til politiet da de igjen pågrep Henning Hotvedt i fjor sommer og siktet ham for drap på nytt.

Bakgrunnen for pågripelsen var et nytt DNA-bevis funnet under Kristins negler som knyttet Hotvedt til drapet. Kristin hadde kjempet imot den ettermiddagen i 1999, og hadde dermed i alle åra hatt svaret på drapsgåten faren hadde jobbet intenst for å løse.

8. september i år ble Hotvedt dømt til 13 års fengsel for drapet i Borgarting lagmannsrett. Hadde ikke Roar stått på, maset på politiet og holdt saken varm, hadde nok ikke saken kommet opp i år. Man måtte eventuelt ha ventet på at saken gikk til Kripos' Cold Case-gruppe.

- Nei, er jeg det?

Når Dagbladet ringer Juel Johannessen for å viderebringe beskjeden om at han er nominert til Årets navn, blir han overrasket, men også litt rørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer