Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roar og Turid: - Her bor vi! Folkeregistert: Dere bor her!

Roar (61) og Turid Wilhelmsen (52) solgte huset i Bærum, flyttet alle sakene sine til Grue og restaurerte gårdsbruket på Rotberget for mange tusen kroner. Fortsatt insisterer Folkeregisteret på at ekteparet bor på ett rom i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Roar og Turid Wilhelmsen kan ikke dra noe sted uten at de sørger for å ta med seg kvitteringer. Selv om de selv mener at de ikke har gjort det minste galt, må de til enhver tid dokumentere overfor Folkeregisteret hvor i verden de befinner seg. Hvis ikke kan de stå i fare for å miste familiegården på Rotberget i Grue.

- Folkeregisteret nekter å tro at vi faktisk bor her. Vi har prøvd å melde flytting to ganger, men får negativt svar, sier Roar Wilhelmsen oppgitt.

Tror ekteparet lyver

Familiegården som Roar arvet av sin onkel i 1996, er på 37 mål. Det er for lite til å livnære seg som bonde, men nok til at landbruksmyndighetene kan kreve bo- og driveplikt av eierne. Det har ikke ekteparet noe imot, men Roar er nødt til å fortsette i sin jobb som løypeinspektør for Skiforeningen til han går av med pensjon neste vår.

Ekteparet ønsker derfor å helgependle til og fra småbruket på Rotberget. Det liker Grue Folkeregister dårlig.

- Vi sendte et brev til folkeregisteret der vi forklarte situasjonen. For å flytte hit måtte vi selge huset vårt i Bærum. Da Roar fortsatt skal jobbe i Oslo, kjøpte vi oss samtidig en leilighet på Rykkinn, sier Turid.

Folkeregisteret tror imidlertid ikke på at ekteparet ønsker å bo i Grue. For å dokumentere at de mente alvor med flytteplanene, leide ekteparet ut leiligheten i Bærum.

Det var imidlertid heller ikke nok - Folkeregisteret påla dem også å samle på alle typer dokumentasjon som beviste at de hadde vært i Grue på de tidspunktene de oppga.

Må dokumentere alt

- Vi har samlet på alle kvitteringer. I tillegg passer vi på å bruke telefonen hver gang vi er her. Kommer det en bil langs veien går vi ut på gårdsplassen slik at de som passerer med selvsyn skal se at det er her vi bor, sier Turid.

I et siste forsøk på å tilfredsstille Folkeregisterets krav, flyttet hun permanent til Grue. Samtidig leier Roar en liten hybel i Oslo.

- Det er trist at Folkeregisteret har lagd regler som gjør at jeg ikke engang kan sove i samme seng som mannen min, sier Turid.

Flere ganger har de vært nære ved å gi opp. De finner det også nedverdigende å til stadighet måtte rapportere til myndighetene dersom de drar og besøker venner eller unner seg ei uke eller to i Syden.

- Jeg har ringt både politi og politikere. Jeg skjønner ikke at denne typen overvåking kan være lovlig. Vi bare et eldre ektepar som ønsker å bosette oss utenfor byen, mens vi enda har helse til det, sier Roar.

GRUE: Roar og Turid Wilhelmsen arvet dette idylliske småbruket. - Men Folkeregisteret nekter å tro at vi faktisk bor her. Vi har prøvd å melde flytting to ganger, men får negativt svar, sier Roar Wilhelmsen oppgitt.
BÆRUM: På dette rommet, i en leilighet i Bærum, mener Folkeregisteret at Roar og Turid Wilhelmsen bor.