Roar Syvertsen (55) skal ha unndratt rundt 180 millioner

Politiet og Skattekrim mener Loppa-investoren skylder 53 millioner i skatt - kan være historiens største skatteundragelse av en privatperson.

STØRSTE SAK: Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen (t.h) i Skatt Øst mener investoren Roar Syvertsen har unndratt 180 millioner fra beskatning. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet, Morten Holm/NTB Scanpix
STØRSTE SAK: Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen (t.h) i Skatt Øst mener investoren Roar Syvertsen har unndratt 180 millioner fra beskatning. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet, Morten Holm/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den mediesky investoren Roar Syvertsen (55) fra Øksfjord i Finnmark står nå siktet i den største private skatteunndragelsessaken i Norgeshistorien, melder Dagens Næringsliv (DN).

Asker og Bærum politidistrikt og Skattekrim i Skatt Øst mener 55-åringen har unndratt hele 180 millioner kroner fra beskatning.

- Største sak - Dette er den største skatteunndragelsessaken i Norge knyttet til en personlig skatteyter. I tillegg er denne saken et gjennombrudd i kartlegging av skatteunndragelser ved hjelp av utenlandske betalingskort, sier Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst til DN.

Sentralt i saken er Syvertsens flytting til skatteparadiset Kypros i 1994. Norske myndigheter mener han slett ikke flyttet, og har bodd i Norge - og dermed er skattepliktig. Politiet mener å kunne bevise dette etter å ha kartlagt investorens aktiviteter, blant annet hans bruk av utenlandske betalingskort.

- Siktelsen er knyttet til hans personlige inntekt mellom 2004 og 2010 og selskapet Wingfirm Ltd. i samme periode. Unndragelsene er beregnet til 53 millioner kroner i skatt, sier politiadvokat Knut Skavang i Asker og Bærum politidistrikt til DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer