Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Robbet av leieboeren

Det var tomt. Helt tomt! Ikke engang nåla i veggen hadde den 57 år gamle danske leieboeren latt stå igjen. Da Laila Merethe Wilhelmsen (23) og Rolf Galåsen (33) kom forelsket og nyforlovet hjem fra langferie på Bali fikk de sjokk. Leieboeren hadde tømt leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyforlovet kom Laila (23) og Rolf Galåsen (33) tilbake fra langferie på Bali. Laila Merethe trodde ikke sine egne øyne da hun torsdag åpnet døra til leiligheten hun hadde leid ut til en 57 år gammel dansk kvinne og hennes sønn.

Tok alt

- Det var et trist syn. Nesten for utrolig til å være sant, sier Laila Merethe Wilhelmsen der hun står midt på gulvet i den tomme stua. Alt er fjernet. Bildene på veggen, salongen, spisestua, TV-en, videoen, skapet, kommoder, tepper og stort sett alt annet- smått som stort.

- Til og med dusjforhenget som nærmest var pill råttent har hun tatt med seg, sier Rolf Galåsen.
På kjøkkenet gaper hullene mot deg hvor kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr en gang har stått. Hyllene i kjøkkenskapet er tomt. Kopper og kar, glass og bestikk, alt er fjernet. Det eneste som var fullt på kjøkkenet var søpla og oppvaskkummen.

- De har ikke tatt barnesenga og vannsenga. Heldigvis har de latt lekene til Yvonne-Kristin være i fred, forteller Laila Merethe oppgitt.

Starte på nytt

Leiligheten ble leid ut via et formidlingsbyrå som annonserte i Aftenposten. Laila Merethe Wilhelmsen hadde ingen betenkeligheter med å leie ut til den danske damen i godt voksen alder. Rett nok spurte hun kvinnen om hvorfor hun ikke hadde kjøpt seg hus når hun hadde bodd så lenge i Norge. Den nye leieboeren fortalte da at hun hadde tenkt seg tilbake til Danmark og syntes derfor det var greiest å leie.

- At det var med mine møbler hun skulle starte et nytt liv i Danmark, hadde jeg aldri drømt om, sier Wilhelmsen.
Egentlig skulle hun bare hjemom en tur for så å reise videre sammen med forloveden Rolf og datteren Yvonne-Kristin (4), men all reising blir nå avbrutt. De to har nå begynt å samle sammen ting fra foreldre og venner slik at de kan flytte inn i leiligheten igjen. Men skal familien kjøpe inn alt slik at leiligheten blir utstyrt som den var da de dro til Bali, må de ut med nærmere 100 000 kroner.

Gode spor

Om forsikringen dekker tapet vet de ennå ikke, og om politiet kan gjøre stort fra eller til vet de heller ikke. Den danske leieboeren la igjen gode spor for etterforskerne. En tom lommebok med et kredittkort (tom konto), kvitteringer fra danskebåten og kvittering fra sjåføren som har kjørt bort flyttelasset.

Politiet vet dermed godt hvem den danske kvinnen er, de vet også hvilken sjåfør som var leid inn til flyttingen. Naboer var vitner til flyttingen som de trodde var helt i orden.

- Jeg tok bare med mine egne ting, sier den danske leieboeren på telefonen til Dagbladet, før hun legger på røret.

Hele Norges coronakart