Robbet bil midt i snøskred – nå er påskeranet oppklart

Gåten løst i leiligheten til ung kvinne i Hammerfest.

(Dagbladet): Paret fra Rypefjord i Finnmark fikk beskjed om å komme seg ut av det 300 meter brede snøskredet over riksvei 94 sammen med den vesle datteren (2) så fort som mulig.

På påsketur langfredag formiddag 30. mars ble bilen omringet av voldsomme snømengder på veien ved Stallogargotunnellen i Kvalsund en mils vei fra Hammerfest.

De skjønte de hadde hatt kjempeflaks uten personskade, kom seg inn i tunnelen i første omgang etter å rasket med seg toalettsaker.

De fikk råd om å la bilen stå ulåst med nøkkelen så bergingsmannskapene kunne få flyttet den når de hadde hadde gravd seg gjennom snømassene.

Da paret kom tilbake etter å ha fulgt ryddingsarbeidet, var bilen rundstjålet for verdisaker til over 50 000 kroner.

Hadde med dyrt utstyr

De hadde blant annet med sykkelutstyr til 32 000 kroner for et familiemedlem de var på vei for å treffe på påsketuren.

Mandag melder nyhetsnettstedet iFinnmark (krever innlogging) at bilbrekket er oppklart, 17 dager etter.

En kvinne i 20-åra, kjent av politiet, ble pågrepet allerede 5. april, men politiet har holdt det for seg selv fram til i dag av hensyn til etterforskningen.

– Innrømmet

– Hun har innrømmet å ha vært inne i bilen og tatt det som ble beslaglagt på bopel i Hammerfest. Det som mangler fra bilen sier hun at hun ikke har noe kjennskap til, sier seksjonsleder for etterforskning i Finnmark politidistrikt, Asgeir Aule, til iFinnmark.

Det var bare noen av sakene til den to år gamle datteren som lå igjen i bilen etter røvertoktet i snømengdene.