Robbet diamanter for 12 millioner

Graff i London har blitt kuppet for 279 millioner på tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går slo væpnede banditter til igjen mot den londonbaserte diamantspesialisten Graff.

Tre maskerte menn tok seg inn i fillialen i Sloane street. Den ene truet personalet med en pistol. Få minutter senere hadde de stukket av gårde med diamanter til en verdi av omlag 12 millioner kroner.

Det ble ikke løsnet skudd, og ingen skal ha blitt skadet i ranet som skjedde i går ettermiddag, melder BBC.

Alle de tre karakteriseres som hvite menn, men ytterligere beskrivelser er ikke offentliggjort av den britiske politienheten New Scotland Yard, som etterforsker saken. Alle tre stakk fra stedet til fots.

Rosa-Panter-gjengen

Det er bare tre år siden sist juveleren ble utsatt for væpnet ran.

Da kom ranerne seg unna med diamanter for svimlende 267 millioner kroner. Den gangen ble det slått til mot en annen fillial i New Bond street. Ranet tok bare tre minutter, men en sikkerhetsvakt klarte da å overmanne en av ranerne, som senere ble dømt til 15 års fengsel.

Politiet tror ranet ble planlagt og utført av en forbryterliga med tilholdsted i Balkan. Gruppen skal være kjent som Rosa-Panter-gjengen.

En annen person ble senere arrestert, og innrømmet i avhør at han hadde hjulpet et tredje mann med å komme seg unna med juvelene. Han ble dømt til fem års fengsel. Juveler for omlag 33 millioner kroner er det eneste som er politiet har klart å finne frem til.

To menn er fortsatt etterlyst i samband med ranet.

Mafia fra Chicago

Graff ble i 1980 utsatt for et tyveri begått av to mafiamedlemmer fra Chicago. De fikk med seg edelsteiner til en verdi av 17,4 millioner kroner.

Joseph Scalise og Arthur Rachelot stakk den gangen av med blant annet Marlborough-diamanten - en 26 karat skjønnhet som den gangen var verd 4,7 millioner kroner.

Selv om begge ble arrestert i USA og dømt til ni års fengsel i Storbritannia, har diamanten aldri dukket opp.

ROBBET: Her vises verdens største gule diamant fram av skuespiller og Graff-familiemedlem Zeta Graff. I går slo ranere til mot diamanthandleren for andre gang på tre år.