Robbet for 27 000

Magnhild Olsen (70) advarte Inger Sund mot å vise at hun hadde penger. Sund ble robbet for en spillegevinst på 27000 kroner og forlatt for å dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går oppsøkte politiet lokalene til M16 Bingo på vitnejakt.

Seksjonssjef Finn Abrahamsen ved oslopolitiets avsnitt for vold og sedelighet, og førstebetjent Janne Stømner, noterte ned navn og telefonnummer til samtlige tilstedeværende gjester - rundt 50 mennesker - ved bingoen midt i Oslo sentrum ved 19-tida i går kveld .

- Jeg kan allerede nå si at dette har vært et nyttig besøk, sier Abrahamsen.

Bingovenninne

En av de første Abrahamsen satte seg ned og snakket med, var Magnhild Olsen.

Magnhild har nettopp rundet 70 år og er om lag jevngammel med sin mangeårige og nå avdøde bingovenninne Inger Sund.

I går kveld satt Magnhild ved nøyaktig samme bord som det antatt myrdede ransofferet gjorde den kvelden hun sist ble sett og trolig også drept - fredag for nøyaktig to uker siden.

- Hun hadde tatt hjørnebordet for å kunne snu stolen og spille på automatene samtidig som hun spilte bingo. Det var slik hun likte å spille. Ingers fokus var ikke på bingospillet, men på automatene. Den kvelden hun ble ranet og døde, spilte hun på de to maskinene nærmest ryggen min, forteller Magnhild Olsen til Dagbladet.

Spilte for tusener

- Hvor mye spilte hun for?

- Titusenvis av kroner. Det gjorde hun nesten hver dag.

- Hva tenkte du om det?

- At det fikk bli hennes sak hvor mye hun spilte for og hvor store gevinster hun tok ut, men at det kunne være farlig å gjøre det åpenlyst. Hun la ikke skjul på det overfor noen. Tvert imot, hun snakket med alle mulige slags folk om penger. Jeg sa til henne at jeg syntes det var livsfarlig.

- Hva tenker du ?

- At det gikk som jeg fryktet. At noen som så henne med penger, falt for fristelsen og fulgte etter henne hjem. Jeg vet jo ikke, men jeg tror det. Det er så grusomt.

Den siste som gikk

Dagbladet har fått bekreftet at Inger Sund den aktuelle fredagen var blant de første som ankom M16 Bingo på formiddagen. Hun var også den siste som forlot lokalet, klokka 20.15. Hun tok drosje hjem til Sognsveien 4, hvor hun trolig minutter etter ble overfalt, ranet og forlatt for å dø i sitt eget hjem.

Før hun dro fra M16 Bingo, hadde hun vekslet inn to kvitteringer fra automatene. Én på 17000 kroner, og én på 10000.

Etter hva personalet og andre gjester som så henne sier, kan hun ha spilt bort det dobbelte. Det var ikke uvanlig at Inger Sund spilte for 50000 kroner i løpet av en lang dag på bingoen.

Savner bingogjester

Men denne kvelden dro hun altså hjem med minst 27000 kroner, kanskje mer.

I tillegg skal hun ha oppbevart et betydelig kontantbeløp hjemme i leiligheten.

Bingopengene ble frarøvet henne i ranet. Det samme ble trolig kontantene hjemme.

- Vi er opptatt av dette bingolokalet og ser ikke bort fra at løsningen finnes her, sier politisjef Abrahamsen.

I går holdt han først en kort tale, og ba deretter om ett minutts stillhet for å hedre Inger Sunds minne.

Et tema som både ansatte og gjester ved M16 Bingo var opptatt av i går kveld, er at en rekke utenlandske gjester som ofte oppsøkte bingoen før drapet på Inger Sund, nå glimrer med sitt fravær.

- Det er minst 15 av dem som ikke har vist seg etter at saken ble kjent.

Politiet bekrefter at de savner en del utlendinger:

- Vi kjenner ikke deres identitet og strever med å få tak i dem, sa Abrahamsen.

VED «INGERS BORD»: Magnhild Olsen var bingovenninne med Inger Sund i mange år. På bildet sitter Olsen ved bordet Inger benyttet den kvelden hun ble ranet og antatt drept. Avdøde spilte på de to automatene den kvelden hun døde, og mange så at hun tok ut 27000 kroner i gevinst. Dette kan ha motivert forbrytelsen. Her noterer politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ned Magnhilds navn og telefonnummer.