Robbet for 30 000

CALGARY (Dagbladet): Onsdag brøt tyver seg inn på hotellrommet til Ådne Søndrål i Calgary. Uvedkommende hadde brutt opp bakdøra og stjålet pass, penger, pc, walkman og discman. Til sammen mistet Ådne verdier for nærmere 30 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ei ulykke kommer sjelden alene. I forrige uke kom skøytene mine to dager for seint til Calgary, og nå skjer dette. Heldigvis har jeg gode reiseforsikringer som gjør at jeg forhåpentligvis slipper å tape for mye, sier Ådne til Dagbladet.

Neste uke reiser Ådne videre til USA for å gå VM all round. Uten pass er han sjanseløs. Heldigvis møtte han en forståelsesfull konsul i Calgary, som hjalp med å ordne formalitetene. På rommet hadde Ådne også konas og ungenes pass. Også disse var borte.

Skolearbeid

- Det med passene går greit. En walkman og discman er heller ikke verdt mer enn ca. 1500 kroner hver. Og jeg hadde bare 300 tyske mark liggende i passet.

- Da er det mye verre med pc-en. Her har jeg mye av skolearbeidet lagret på data, forteller Ådne.

Akkurat nå holder han på med en oppgave innen elektronisk handel. Mye av arbeidet foregår på Internett, og uten pc blir Ådne hengende etter i skolearbeidet. Han må skaffe seg en ny pc med det samme han kommer hjem til Norge.

Irriterende

- Slike reiser er fine til skolearbeid. Jeg hadde ambisjoner om å få gjort litt lekser. Derfor er dette ekstra irriterende.

- Jeg skjønner ikke at noen her borte har bruk for en pc med æ, ø og å. Det kan ikke være andre enn romkamerat Eskil Ervik som har gjort dette.

- Ingenting av hans utstyr var stjålet, og nå regner jeg med at han har omsatt fagene mine, fleiper Ådne Søndrål.

  • I morgen går Ådne v-cup på 500- og 1500 meter i Calgary.