Robbet i rullestolen

CP-rammede Nina Beate Ringnes (30) ble robbet for penger og kort mens hun satt i rullestolen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag morgen ble Nina Beate Ringnes kjørt til Smedstua voksenopplæringssenter i Oslo i en spesialbygd Falken-bil. Nina bruker en slange for å kunne røyke, og sjåføren hjalp henne med å finne fram denne. Deretter hentet sjåføren en 500-lapp i lommeboka som lå i veska bak på rullestolen. Han viste henne deretter at han la lommeboka tilbake med 480 kroner, og hang veska over stolryggen.

Nina var hele tida oppmerksom på to ungdommer som sto og snakket sammen i skolegården. Plutselig sto den ene av dem ved siden av rullestolen.

Skulle hjelpe

- Jeg skvatt til. Men han var hyggelig, og spurte om jeg trengte hjelp til å legge ned røykeslangen i posen. Han hjalp meg med slangen, og jeg så at han hadde blikkontakt med den andre ungdommen bak rullestolen. Da jeg skulle inn i skolebygningen, hørte jeg at de to lo bak ryggen min, sier Nina.

En halv time seinere skulle hun kjøpe en brus, og oppdaget at lommeboka var borte. Den ble seinere funnet igjen på skolen, tømt for penger og telekort.

- Guttene lot som de hjalp meg, men i stedet robbet de meg. Jeg hadde planer om å gå i banken, og gå ut på fredagskvelden. Hele helga ble ødelagt, sier hun.

Skremt

Pengene er ikke det viktigste for Nina. Verre er det at hun er blitt skremt og urolig av det frekke tyveriet.

Nina har cerebral parese, har vanskelig for å snakke og er avhengig av rullestol for å komme seg rundt. Etter at hun ble frastjålet lommeboka og ble såpass skremt, er de ufrivillige spasmene i kroppen blitt forverret.

- Jeg vet at alle kan se at jeg er handikappet. Likevel valgte de meg som offer. Jeg er sint og såret, og jeg vil at politiet skal få tatt dem som gjorde det, sier Nina, som er blitt så redd at hun helst ikke vil gå ut i det hele tatt.

- Men jeg må. Jeg går på skole to dager i uka for å lære meg å bruke et dataprogram som kan hjelpe meg å kommunisere, forklarer Nina.