Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Robbet kirkens nettbank

Fem personer er siktet for grovt bedrageri etter at Uranienborg menighet i Oslo sin nettbank ble robbet for 1,2 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Hansen

Etter det Dagbladet får opplyst, er tre menn og en kvinne siktet i innbrudds- og bedragerisaken. En femte person er etterlyst.

Det var natt til 9. juni at en 22-åring brøt seg inn i menighetshuset i Oslo. Han kom seg inn gjennom et vindu, som han åpnet med en skrutrekker. 22-åringen tok med seg en PC, et rødt skrin med 1000 kroner og dokumenter.

Pengene beholdt han sjøl, men skal ha gitt dokumentene til kvinnen, som også er siktet.

Sikkerhetskode

Dokumentene viste seg å inneholde en sikkerhetskode, som gjorde det mulig å tappe menighetens konto i Gjensidige NOR for et millionbeløp.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal ikke passordet til menighetens nettbank ha vært i skrinet, bare sikkerhetskoden.

Det betyr at tyvene har klart å knekke passordet også.

22-åringens forsvarer, René Ibsen, sier til Dagbladet at klienten er varetektsfengslet for inntil to uker med brev- og besøksforbud.

- Min klient har erkjent at han tok seg inn i lokalet. Her tok han en PC, litt kontanter og et skrin. Min klient sier han ikke visste hva skrinet inneholdt, og at han ga dette videre til andre. Han har erkjent tyveri, men ikke grovt bedrageri, sier advokat Ibsen.

Roser politiet

Menighetsforvalter Arild Yri ved Uranienborg menighet sier at de oppdaget at pengene var borte da de skulle betale regninger.

- Vi er nå nødt til å gå gjennom våre sikkerhetsrutiner for å sikre oss mot at slikt skjer igjen. Men vi kan tydeligvis aldri være sikre nok, sier Yri.

MILLIONBELØP: Menighetsforvalteren Vi Uranienborg menighet oppdaget at store summer var forsvunnet fra kontoen da de skulle betale regninger.