– Robbet på akutten

Mann (82) frastjålet 500 kroner på akuttmottak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan ikke tro at det er ambulansepersonene som har tatt pengene mine. Det må ha skjedd på Haukeland, sier en 82 år gammel mann til avisa Askøyværingen.

Søndag for halvannen uke siden kjørte mannen av veien like etter en rundkjøring. Han ble sendt til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus i Bergen med skrubbsår i hodet og en mørbanket kropp. Dagen etter slapp han ut fra sykehuset, men da hadde allerede noen forsynt seg av pengene i lommeboka hans, skriver Askøyværingen.

– Jeg tok ut 500 kroner fra banken fredagen. Så kjøpte jeg en boks pastiller. Etter det hadde jeg ikke brukt en krone. Da jeg skulle gi min venninnes barnebarn penger til å betale parkeringen på Haukeland, var det bare skillemynt igjen. De 450 kronene som skulle være i lommeboken, var borte, forteller 82-åringen til lokalavisa.

Lommeboka hans ble lagt sammen med klærne i nettet sykehuset bruker til å samle pasientenes eiendeler.

– Jeg var inne på to eller tre rom, men jeg aner ikke om nettet noen gang ble lagt igjen da jeg ble flyttet eller ikke. Det eneste jeg vet er at pengene er borte. Jeg har ikke noe problem med å miste pengene. De kan jeg stå i. Men det er så utrolig irriterende at noen kan stjele fra en som ligger hjelpeløs i sykehussengen, sier han.

Mannen håper sykehuset endrer rutinene, slik at ikke andre utsettes for det samme. Heidi S. Brevik, konstituert avdelingssjef på akuttmottaket på Haukeland sykehus, beklager overfor mannen.

– Noe slikt har jeg ikke hørt om før. Jeg er sjokkert og veldig lei meg for dette. At noen har mistet penger som lå i lommeboken, har jeg aldri hørt om før. Det høres veldig rart ut, og skal selvsagt ikke forekomme, sier hun til Askøyværingen.

Sykehuset ber 82-åringen kontakte dem, slik at de kan finne ut mer om hva som har skjedd.

AKUTTMOTTAK: 82-åringen hevder han ble bestjålet på sykehuset. Haukeland ber nå mannen ta kontakt med dem, slik at de kan finne ut mer om hva som har skjedd. Illustrasjonsfoto: Scanpix
AKUTTMOTTAK: 82-åringen hevder han ble bestjålet på sykehuset. Haukeland ber nå mannen ta kontakt med dem, slik at de kan finne ut mer om hva som har skjedd. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer