Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Robbet politi på politihuset

Klokka 12.30 ble 21-åringen arrestert for bruk av falske penger. Klokka 15.20 satt han i avhør - og stjal penger fra en politimanns lommebok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette ifølge tiltalen mot 21-åringen, hvis frekkhet har forbløffet selv erfarne politifolk. Han er nå tiltalt både for å ha brukt en falsk 1000-lapp og for å ha stjålet 800 kroner fra lommeboka til polititjenestemannen.

Dette skal ha skjedd mens han satt i avhørsrommet på politihuset på Grønland i Oslo.

Forsynte seg

Ifølge tiltalen var det mandag 4. mars i fjor at en ansatt i Narvesen-kiosken i Østbanehallen i Oslo fattet mistanke til 21-åringen. Han ville kjøpe ti Prince Mild med en falsk tusenlapp.

Den ansatte varslet politiet, og 21-åringen ble pågrepet. Han ble ført til politiarresten og ble noen timer seinere brakt inn til avhør. Han var alene i avhørsrommet med politimannen, som snudde seg bort fra 21-åringen for å skrive inn avhøret på PC-en.

På fersken

- Mannen var pågrepet og satt i avhørsrommet. Da avhøret nærmet seg slutten, åpnet han en skuff i et kontorskap, fant lommeboka og forsynte seg. Politimannen som foretok avhøret, satt på det tidspunktet i rommet, med ryggen til, forteller politiadvokat Carol Sandbye. Hun skal være aktor i straffesaken mot 21-åringen, som starter i Oslo tingrett på mandag.

Politimannen tok tyven på fersken med lommeboka og tok fra ham pengene. Han sjekket også den arrestertes lommer grundig før han ble sendt tilbake til arresten

Allmenne hensyn

21-åringen, som er tidligere straffedømt, har ikke kjent seg skyldig i tyveriet, eller for å ha brukt falske penger. Han er ikke tiltalt for å ha produsert den falske pengeseddelen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media