Robbet politigarasjen

En beslaglagt snøscooter, en sivil politibil, og en forsvunnet tilhenger. Lensmannen i Skibotn har fått et delikat trekantproblem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en dramatisk scooterjakt i Lyngen i Troms beslagla politiet en rod snøscooter i vinter. Mannen som eier snøscooteren prøvde å kjøre fra politiet, men ble pågrepet. Dermed forsvant scooteren hans inn i politigarasjen, mens de ventet på at rettssaken skulle komme opp for retten.

Natt til mandag var snøscooteren på rømmen igjen, skriver Nordlys.

Innbruddstyver kom seg inn i politigarasjen i Skibotn, og der sto den en sivil politibil med nøklene i tenningslåsen. Den kom til sin nytte sammen med polititilhengeren som sto utenfor. Og vips var snøscooteren på vei bort fra lovens lange arm.

- Vi har ingen holdepunkter for at de som kjørte ulovlig på snøscooteren i vinter har vært og hentet den tilbake, sier lensmann Ola Løkstad til avisa.

Rettssaken mot den flyktende scooterkjøreren kommer opp i desember, og hvis politiet ikke finner scooteren hans innen den tid kan de få et problem.

Politiet står nemlig ansvarlig for scooteren hvis retten bestemmer at mannen skal få den tilbake. Derfor kan politiet bli nødt til å kjøpe en ny scooter til eieren.

- Vi har sikret alle bevis på behørig vis. Tyveriet vil ikke påvirke utfallet av rettsaken som kommer. Dersom snøscooterføreren fra Lyngen blir dømt og dommerne kommer fram til at staten skal inndra snøscooteren, vil den bli bokført som et tap, sier lensmannen.

Tap kan det bli uansett.