Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røberg-Larsen: Likegyldig til hvordan medtiltalte har det

- Jeg er totalt likegyldig til hvordan de andre som er tiltalt i denne saken har det nå. Det sa hovedtiltalt i AUF-saken, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, da han torsdag fortsatte sin forklaring for byretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Greif Mathisens forsvarer, advokat Erik Nadheim ville vite hva Røberg-Larsen følte da han hørte sin tidligere og én gang svært nære venn Ragnar Bøe Elgsaas forklare seg om hvordan han følte seg nærmest sveket av Røberg-Larsen.

  - Slike følelser har jeg hatt en gang også. Nå kjenner jeg bare likegyldighet, sa Røberg-Larsen.

  - Så du mener at de ikke en gang er verdt hat? repliserte Nadheim.

  - Nei, de er meg totalt likegyldige. De får selv ta konsekvensen av det de har gjort og sagt, gjentok Røberg-Larsen, som sa at AUF-saken og løgnene fra de andre tre har stjålet tre år av livet hans.

To verdener

Gang på gang bekreftet han at det er to forskjellige virkelighetsoppfatinger blant de tiltalte i AUF-saken.

  På den ene siden den oppfatningen som han selv har av det som har skjedd, nemlig at det har blitt jukset bevisst i AUF. På den andre siden den oppfatningen de tre andre tiltalte, Anders Hornslien, Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen, har av virkeligheten. De sier alle at formålet ikke var å lure til seg urettmessig medlemsstøtte.

 Underslag?

  Like markant forskjellig er virkelighetsoppfatningen når de fire forklarer seg om underslaget som Bjørn Jarle Røberg-Larsen er tiltalt for å ha gjort.

  - Jeg lånte penger av AUF, slik det har vært praksis for. Det visste Ragnar Bøe Elgsaas om, og han godkjente at jeg gjorde det, forklarte Røberg-Larsen om uttaket av 54 900 kroner fra AUF i Oslos kapitalkonto, i januar 1994.

  - Røberg-Larsen lyver. Jeg visste ikke om det, og det er ingen praksis for slike lån i AUF, svarte Ragnar Bøe Elgsaas, da det var hans tid til å ta plass i vitneboksen senere på dagen.

Likegyldig: Hovedtiltalte i AUF-saken blåser i hva de andre tiltalte måtte føle.
Bjarne Rødberg-Larsen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!